Detail info
Close

Open Jazz Fest 2017

Open Jazz Fest 2017

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 28. - 29. júl 2017 od 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom

10. ročník openair jazzového festivalu

 

Line Up piatok 28.7.2017:

ChaBud!! /Slovensko/
Kapela Cha Bud! (rómsky "Zjedz veľa!") sa sformovala v roku 2011 s ambíciami produkovať vlastné autorské kompozície. V repertoári, ktorý za túto dobu vytvorila je možné nájsť vplyvy súčasného jazzu, groove, tanečného funku, ale aj d´n´b či dubu. Kompaktný zvuk, v súčasnosti až osemčlenného zoskupenia hudobníkov neustrnul vo fusion hudbe 70. a 80. rokov, ale reflektuje aktuálne svetové hudobné postupy. Pôvodné kompozície autorov Mateja Lazára, Petra Šafráneka a Pavla Jeňa nie sú postavené len na tradičnej jazzovej forme “téma, solo, téma”, ale pracuje i na viacvrstvenných plochách s experimentálnym elektronickým zvukom. Po množstve klubových či festivalových koncertoch sa košická skupina v roku 2014 presadila aj u odbornej poroty, keď v súťaži "Nové tváre slovenského jazzu" získala cenu za kolektívny výkon a hráč na klávesové nástroje Matej Lazár cenu za kompozíciu. V roku 2015 Cha Bud! zvíťazili v súťaži Mladých talentov na Bratislavských jazzových dňoch a mohli tak otvárať ostátny ročník BJD z hlavného pódia. Koncom tohto roka kapela vydáva, s podporou Hudobného Fondu svoj debutový album.
Viktor Balog - drums
Matej Lazár - keyboards
Peter Šafránek - guitar, talkbox
Adam Richter – bass
Filip Molčányi - altSax
Viktor Vaitovič - tenorSax
Pavol Jeňo - trumpet
František Beneš - percussions

ROSARIO SMOWING /Argentína/
Atraktívny hosť z Argentíny – swingové zoskupenie Rosario Smowing je jedna z najuznávanejších argentínskych swingových kapiel, ktorá pochádza z mesta Rosario a prináša hudbu z konca minulého storočia, obnovenú tanečnú hudbu 40s, 50s a 60s rokov v štýle "Swing Argentino" s pôvodnými španielskymi textami a novými aranžmánmi , ktoré kombinujú prvky bolera, ska, tanga, jazzu a mambo. Vydali doteraz 4 albumy a 15 rokov koncertujú po celom svete.

China Moses /USA/
Talentovaná dcéra slávnej mamy Dee Dee Bridgewater - China Moses z USA, ktorá už nie je len skvelou jazzovou interpretkou, ale od posledného vydaného CD „Nightingales“ aj autorkou svojich skladieb. Žánrovo sa China pohybuje naprieč všetkými jazzovými štýlmi , ako aj R&B a soulom. Jej podmanivý alt bude určite skvelým vyvrcholením piatkového večera.

Ján Berky Mrenica & friends feat. Stochello Rosenberg ( SK,PL,NL,F )
Projekt slovenského multi-žánrového huslistu Jána Berkyho Mrenicu a jeho telesa - "Veľké Diabolské husle" je zárukou vysokého inštrumentálneho majstrovstva, dobrej hudby a prijemnej zábavy. Koncert na Zelenej vode, bude nabitý energiou, temperamentom, kumštom o čom svedčí aj zostava hostí, ktorú si na tento špeciálny koncert Berky Mrenica pozval. Hudobníci - Martin Valihora, Eugen Botoš, Eugen Vizváry, Peter „Piťu“ Luha, Barbora Botošová, Marek Konček. Speváčky - Janka Orlická, Anita Soul a poľský spevák „Synthy Roma“ - Jozef Merstein Jochymczyk. Hlavným hviezdnym hosťom bude však gitarista Stochello Rosenberg , rodák z Holandska, momentálne pôsobiaci vo Francúzsku.

Line Up sobota 29.7.2017:

ĽUDOVÉ MLADISTVÁ /SK/
Openjazzfest od svojho vzniku podporuje a uvádza hlavne autorské projekty a to platí v nemalej miere aj o slovenských mladých hudobníkoch. Tentokrát sa predstaví na festivale projekt Ľudové Mladistvá , ktorý je zaujímavou novinkou len 23-ročného skladateľa, klaviristu a zakladateľa projektu Martina „Majla“ Štefánika, ktorý spája prvky folklóru, jazzu, vážnej a energickej modernej hudby. Fúzia zdanlivo nesúrodých prvkov je v aranžmánoch Martina Štefánika, študenta jazzu na VOŠ Jaroslava Ježka v Prahe, ojedinelá. Jeho skladby svojim jedinečným rukopisom prinášajú invenčný prístup k spracovaniu ľudových piesní. Navyše tento mladý hudobník je v Novom Meste doma, tak to bude dobrá príležitosť predstaviť rodákom svoj projekt.

Linda May Han Oh quintet /Australia, Malajzia/
Táto mladá a charizmatická hudobníčka, ktorá sa narodila v Malajzii , vyrástla v Austrálii a žije v New Yorku, je vo svojom mladom veku už vyhľadávanou jazzovou inštrumentalistkou a skladateľkou. Hráva s takými hudobníkmi ako Dave Douglas, Joe Lovano, Antonio Sánchez, či Pat Metheny. Získala rad ocenení, ako je Udelenie grantu ASCAP Young Jazz skladateľ v roku 2008, druhé miesto v súťaži 2010 Bass ....a iné. Linda tiež získal „Bell Award 2010 - Umelec roka“ pre mladých umelcov v Austrálii a bola v roku 2012 hudobnými kritikmi vyhlásená za "vychádzajúcu hviezdu" na basovej gitare. V súčasnosti komponuje aj hudbu k filmom a učí na Manhattan School of Music. Na festival príde v sprievode svojho quarteta a predstaví autorské skladby.

KENNY GARRETT quintet /USA/
Kennyho kariéra odštartovala keď mal 8 rokov a dostal od svojho otca prvý saxofon a taktiež prvé hodiny výuky. Potom už to bola láska na celý život. V roku 1978 sa pridal ku Duke Ellington Orchestra , v tej dobe pod vedením syna Duka Ellingtona. O tri roky neskôr začal hrať s Mel Lewis Orchestra a taktiež s Dannie Richmond Quartet . V roku 1984 nahral svoj prvý album ako kapelník - "Introducing Kenny Garrett". Doteraz vydal 11 albumov ako kapelník a viackrát bol nominovaný na cenu Grammy Award. Počas svojej kariéry hral s mnohými jazzovými velikánmi ako napríklad: Miles Davis, Freddie Hubbard, Woody Shaw, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade a Ron Carter.
Na festivale predstaví svoj posledný počin " Do Your Dance " 

Original Vintage Orchestra /CZ/
Swingový projekt „Original Vintage Orchestra“ založil pred necelým rokom Petr Kroutil, absolvent Konzervatória Jaroslava Ježka, Berklee College Of Music a Kathmandu University, hráč na klarinet, saxofón, indickú flautu, spevák a skladateľ. Jeho meno býva spájané s Pražským swingovým orchestrom, s Orchestrom Petra Kroutila, ale aj s výsadou zahrať si na otváracom festivale Olympiády v Londýne. Petr Kroutil postavil svoj šestnásťčlenný orchester na kvalitných inštrumentalistoch, ku ktorým pridal ženský element v podobe Hot Sisters a príležitostne Rozálie Havelkovej. Hudobnú atmosféru Los Angeles prináša na pódium neopakovateľný Chuck Wansley. Repertoár orchestra obsahuje "dobové songy" z 20. a 30. rokov, ale aj súčasnejšiu hudbu učesanú do swingovej podoby.

Vstupné/Entry:
Jednodňová vstupenka - 25 €
Permanentka - 40 €

Zľavy/Discounts:
ZŤP a vozíčkari – 50% zľava. 
Deti do 12 rokov – zadarmo, od 12-15 rokov 50% zľava.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top