Detail info
Close

KONCERT VENOVANÝ PAMIATKE OBETÍ HOLOKAUSTU

KONCERT VENOVANÝ PAMIATKE OBETÍ HOLOKAUSTU

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 25.01.2017 o 19.30 h (Vchody otvorené od 19.00 h)
Miesto konania/Place of event: Koncertná sieň Slovenskej filharmónie, Nám. E. Suchoňa 1, Bratislava

Popis/Description:

Koncert venovaný Medzinárodnému dňu pamiatky obetí holokaustu

Freunde der Bruno Walter Musik Tage vás pozývajú na koncert venovaný Medzinárodnému dňu pamiatky obetí holokaustu. Na koncerte zaznie husľový koncert Johannesa Bramsa v podaní vynikajúceho huslistu Emmanuela Tjeknavoriana a Symfónia č. 6 "Patetická" od Petra Iľjiča Čajkovského v podaní Bruno Walter Symfony Orchestra pod taktovkou Jacka Martina Händlera.

Bruno Walter Symphony Orchestra (BWSO) - je medzinárodné hudobné teleso, ktoré si svojimi vystúpeniami v Bratislave, Budapešti, Viedni, Luxemburgu, Schengene, Prahe atď. získalo renomé a rešpekt publika aj kritikov. BWSO spolupracuje so špičkovými svetovými interpretmi, ako je Fazil Sey, Rudolf Buchbinder, Vadim Gluzman, Misha Maisky, Gottlieb Wallisch, Nikolaj Znaider, Dina Yoffe a mnohými ďalšími.

Emmanuel Tjeknavorian, mladý a veľmi talentovaný rakúsky huslista arménskeho pôvodu sa narodil v hudobníckej rodine a už od detstva prejavoval mimoriadny hudobný talent, keď ako sedemročný absolvoval prvý verejný koncert. Tjeknavorian vyhral viacero prestížnych súťaží a koncertuje po celej Európe.

Jack Martin Händler, umelecký riaditeľ a šéfdirigent BWSO, ktorý dlhé roky viedol Solistes Europeéns Luxembourg, pôvodne vyštudoval hru na husle. Medzi jeho učiteľov patril aj nezabudnuteľný David Oistrach. J. M. Händler dirigoval na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku, v Bayreuthe, kde predtým hrával ako prvý huslista v orchestri, v Luxembursku a na mnohých iných miestach. Pod jeho taktovkou vystúpili umelci ako Marta Argerich, Mstislav Rostropovič, Gidon Kremer, Beaux Arts Trio, Julian Rachlin, Misha Maiski, Gil Shaham, Radu Lupu a mnohí ďalší.


Program

Johannes Brahms
Koncert pre husle a orchester D dur, op. 77

Piotr Iľjič Čajkovskij
Symfónia č.6 h mol, op.74 (Patetická)

Bruno Walter Symphony Orchestra
Jack Martin Händler, dirigent
Emmanuel Tjeknavorian, husle

Dĺžka podujatia: 90 min.

Vstupné/Entry: 20 €, 12 €, 10 €
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top