Detail info
Close

LORD OF THE RINGS - The Fellowship Of The Ring

LORD OF THE RINGS - The Fellowship Of The Ring

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 20. júna 2016, 18:30 hod.
Miesto konania/Place of event: Incheba Expo Aréna Bratislava

Popis/Description:
LEGENDA O PRSTENI ZNOVU OŽÍVA, TENTOKRÁT V UNIKÁTNOM FILMOVOM PREDSTAVENÍ NA GIGANTICKOM FILMOVOM PLÁTNE ZA DOPROVODU 250 – ČLENNÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRA, 100-ZBORU A ZAHRANIČNÝCH SÓLISTOV.
Slovenské publikum s napätím očakávalo premiéru tohto „veľkofilmu storočia“ a dočkalo sa 10. januára 2002. Neuveriteľná návštevnosť vtedy dosiahla rekordné číslo 218 tisíc divákov. Teraz majú diváci po prvý krát možnosť vidieť toto majstrovské dielo v HD kvalite na ploche 150 m2, v pôvodnom znení so slovenskými titulkami. Jedinečné spojenie veľkolepej projekcie so živým hudobným doprovodom sľubuje skutočne fantastický zážitok.

Skladateľ Howard Shore privádza Tolkienove literárne predstavy k životu vďaka svojej hudbe k filmu Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa, ktorá získala ako ceny Akadémie®, tak i cenu Grammy®. Shoreova hudba vyjadruje film Petera Jacksona v podobe ohromného symfonického diela.

Hudba Pána prsteňov sa radí medzi tie najkomplexnejšie a najúplnejšie diela na poli filmovej hudby. Shoreova hudba zachytáva nielen rozsiahle emócie, ktoré je možné vo filme nájsť, ohromné výhľady a dlhé cesty, ale zároveň pripomína samotnú konštrukciu Stredozeme od Tolkiena. Štýly a nástroje z rôznych kútov sveta poskytujú jednotlivým prvkom Tolkienovho sveta unikátnu hudobnú stopu. 

Veľký rozsah hudby vyžaduje symfonický orchester, zmiešaný zbor, chlapčenský zbor a inštrumentálnych a vokálnych sólistov spievajúcich v Tolkienových jazykoch Quenya, Sindarin, Khuzdul, Adûnaic, Čierna reč Mordoru, ale samozrejme aj v angličtine. Shoreovo skladanie ráta so zemitým a pevným tónom, ktorý sa opiera o robustné orchestrálne štruktúry a líniu, ktorá je jednak plynulá a taktiež je zbavená nadbytočného zdobenia.

Ako hovorí Howard Shore: Moja prvá hudba k trilógii Pán prsteňov, ku Spoločenstvu Prsteňa, bola začiatkom mojej cesty do Tolkienovho sveta a vždy budem mať k tejto hudbe a samotnému zážitku zvláštny vzťah.

Dalšie akcie XL group: RED BULL FLYING BACH, KINGS ON ICE,  JOSE CARRERAS



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top