Detail info
Close

3 x instruments - accordions  -  MC

3 x instruments - accordions - MC

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto : DK Lúky , 28.04. 2017 o 19:30 h.

3  x  INSTRUMENTS  -  ACCORDIONS 

 Music club

Denis Marco Dubjel

Ana Krsmanović

František Kubiš

  DENIS MARCO DUBJEL

Denis Marco Dubjel (1999) začal študovať v ZUŠ v Kysuckom Novom Meste v roku 2005 hudobný odbor – klávesový akordeón v triede Mgr. art Ivana Hudeca. V roku 2008 vymenil klávesový akordeón za gombíkový, tzv. bajan a od svojich 14-tich rokov je hráčom aj na digitálny akordeón. V roku 2008 - 2009 spolupracoval s miestnym detským folklórnym súborom Jedľovinka, v roku 2009 aj s miestnym ženským speváckym a tanečným súborom Margaréty, s ktorými sa zúčastnil viacerých vystúpení na Slovensku i v Čechách. V súčasnosti je žiakom II. stupňa ZUŠ Kysucké Nové Mesto naďalej pod vedením Mgr. art. Ivana Hudeca a od 2014 je zároveň študentom 5-ročného bilingválneho gymnázia v Čadci. 

  ANA KRSMANOVIĆ

Ana Vyparinová Krsmanović je rodáčkou z Belehradu, kde absolvovala strednú hudobnú školu "dr. Vojislav Vučković" v triede profesorky B.Radosavljević. Následne úspešne ukončila odbor hra na akordeóne na bratislavskej Vysokej škole múzických umení v triede doc. Borisa Lenka.

Počas štúdia sa zúčastnila rôznych interpretačných kurzov, z čoho treba vyzdvihnúť semináre prof. Fridricha Lipsa v Srbsku, prof. Teodora Anzelottiho, Mati Rantanena a Huga Notha v Švajčiarsku.

   FRANTIŠEK KUBIŠ

Pochádza zo srdca Podpoľania, z Detvy.

Pod vedením pani učiteľky Anny Hodúlovej v detvianskej ZUŠ získal základy v hre na akordeón. Na konzervatóriu J. L. Bellu v Banskej Bystrici študoval hru na akordeón pod vedením Mgr. art. Martina Vaculčiaka. Po úspešnom ukončení štúdia pokračoval štyri roky na VŠMU v Bratislave u Prof. Rajmunda Kákoniho.

Folklór patrí aj do oblasti Podpoľania a František Kubiš sa už od mladých liet venoval ľudovej hudbe (DFS Matičiarik, vlastná ĽH Perina – neskôr Con fuoco trio, FS Haviar).

 

 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top