Detail info
Close

Emily D’Angelo

Viva Musica! festival 2023
Emily D’Angelo

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

3. 8. 2023, 20:00, Slovenská národná galéria

Emily D’Angelo

Emily D’Angelo (mezzosoprán), Sophia Muñoz (klavír)

Kanadská mezzosopranistka Emily D‘Angelo patrí k najvýraznejším zjavom súčasného vokálneho umenia. Už ako 21-ročná debutovala v produkcii Mozartovej opery Figarova svadba na festivale v talianskom Spolete a v priebehu nasledujúcich rokov sa raketovo etablovala ako jeden z najzaujímavejších a najväčších operných talentov svojej generácie. Spievala v Metropolitnej opere v New Yorku, v Teatro alla Scala v Miláne, v Operách v Londýne, Paríži, Berlíne, Mníchove či Zürichu a presadila sa aj na prestížnych koncertných pódiách a festivaloch. V Bratislave sa Emily D’Angelo predstaví po prvýkrát, spolu s americkou klaviristkou Sophiou Muñoz. Dramaturgia koncertu bude nadväzovať na jej debutový album enargeia, ktorý vyšiel v roku 2021 vo vydavateľstve Deutsche Grammophone. Namiesto pozlátka a efektnosti, ktoré často sprevádzajú debutové nahrávky, poňala D‘Angelo svoj debut ako hlbokú poetickú výpoveď. Časť repertoáru z tohto albumu zaznie aj na koncerte v rámci festivalu Viva Musica!, ktorý sa uskutoční v nádherných priestoroch novozrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie. Hudbu stredovekej intelektuálky a vizionárky Hildegardy z Bingenu či súčasných amerických autoriek Missy Mazzoli a Sarah Kirkland Snider doplní tvorba Arnolda Schönberga, Aarona Coplanda, Cecilie Livinston, Florence Price, Rebeccy Clarke, Fanny Mendelssohn či Randyho Newmana. Okrem sugestívnych a silných poetických textov je jednotiacim prvkom takto široko poňatej dramaturgie hudobná podoba melanchólie, pocitu túžby, smútku či beznádeje, ale aj pokory a vnútornej sily.

Zmena programu a účinkujúcich vyhradená.

Zľavy:
-50% pre imobilné osoby a ich sprievod
-20% pre seniorov nad 65 r., osoby so ZŤP, študentov a učiteľov, držiteľov preukazov ISIC, ITIC a Euro<26. Nárok na zľavnené vstupné bude overený na základe predloženia príslušného dokladu pri vstupe na podujatie.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top