Detail info
Close

Umelecký súbor Lúčnica

Umelecký súbor Lúčnica

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Umelecký súbor Lúčnica
“Z tvorby prof. Štefana Nosáľa”

Umelecký vedúci: Mikuláš Sivý
Účinkuje : Tanečný súbor so svojimi sólistami, Orchester a Ľudová hudba Lúčnice pod vedením primáša Martina Sleziaka a Spevácka skupina Lúčnice.

Spievaj si dievčatko, netrať veselosti,
ako si netratí tráva zelenosti

Robota, robota na celý deň jej mám,
nechce sa mi dariť, kým si nezaspievam

Hlavným poslaním Umeleckého súboru Lúčnica je starať sa o uchovávanie a rozvoj našich národných tradícií. Je to práca náročná, ale aj mimoriadne krásna. Veď tradícií, ktoré sú spojené s umeleckými prejavmi, môžeme na našom území nájsť stále mnoho. Temperamentné tanečné i vokálne prejavy našich predkov boli súčasťou bežného života pri činnosti, ako bol zber úrody, pranie bielizne, oslavy dožiniek, fašiangov, svadobných hostín, alebo duchovných sviatkov. Práca a pieseň jednoducho odjakživa napĺňali a stále napĺňajú zmysel nášho života. Človek je prácou živý a tanec, hudba i pieseň, ako tvorivé počiny, ho zušľachťujú a pomáhajú mu ten život skrášľovať.

Vychádzajúc z bohatých umeleckých tradícií nášho ľudu, z prostredia roľníckeho, pastierskeho i remeselníckeho, sa chceme týmto myšlienkam priblížiť v scénickom tvare dnešného programu. Prinášame vám v ňom výber z najúspešnejších tanečných choreografií z tvorby profesora Štefana Nosáľa (1927 – 2017), dlhoročného umeleckého šéfa Lúčnice, ktorého nedožité 91 narodeniny si v tomto roku s úctou pripomíname.

Marián Turner
generálny riaditeľ Umeleckého súboru Lúčnica



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top