Detail info
Close

OTHELLO - LSS 2020

LETNÉ SHAKESPEAROVSKÉ SLÁVNOSTI 2020
OTHELLO - LSS 2020

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

LETNÉ SHAKESPEAROVSKÉ SLÁVNOSTI  2020
William Shakespeare :Othello

Príbeh žiarlivého Maura, jeho milujúcej ženy Desdemony i zradného našepkávača Jaga,  divákov aj tvorcov vzrušuje dodnes. Slávnu tragédiu naštudoval režisér Michal Vajdička.

  Othello je hra o ľudských slabostiach. Priťahuje ma práve skúmanie a odhaľovanie vzniku týchto slabostí. Keď sa povie Othello, každý hneď povie, že je to o žiarlivosti, ale v Othellovi je oveľa viac tém. Napríklad frustrácia. A keďže momentálne žijeme frustrované životy v krásnej dobe, príde mi táto téma úplne aktuálna“, dodáva režisér.

Príbeh žiarlivého Maura, jeho milujúcej ženy Desdemony i zradného našepkávača Jaga,  divákov aj tvorcov vzrušuje dodnes. Režisér sústredil pozornosť na osobnú rovinu hlavného milostného vzťahu – na otázku, ktorá je v našom kultúrnom, náboženskom a spoločenskom kontexte veľmi jasná a zrozumiteľná. Kam môže dohnať starnúceho muža žiarlivosť na mladú manželku? Jeho Othello totiž nie je černoch, ale postarší muž, ktorý pomerne ľahko naletí na zradné Jagove slová o nevere manželky. Jeho Jago je nielen našepkávačom zla, ale aj novodobým eštebákom, ktorý si všetko fotí na mobil, púšťa či nahráva si svoje skazonosné myšlienky a fotením dokonca zastavuje čas. Iba preto, aby mohol naplno spriadať svoje intrigy… A tak vznikla veľmi čistá a divákovi zrozumiteľná inscenácia, ktorú podčiarkla aj výnimočná scéna s projekciami na hradné múry.

Preklad: Ľubomír Feldek, Martin Hilský
Réžia: Michal Vajdička
Scéna: Pavol Andraško
Kostýmy: Katarína Hollá 
Hudba: Róbert Mankovecký    

 OSOBY A OBSADENIE : 

OTHELLO          Jozef Vajda
DESDEMONA     Veronika Kubařová
JAGO                Ľuboš Kostelný
CASSIO             Daniel Žulčák
RODERIGO        Martin Varinský
EMÍLIA              Rebeka Poláková

25.júla – 28. júla 2020 o 20.30 hodine Bratislavský hrad 
Vstup do hľadiska o 20.00 hodine.
Po odohraní 60 minút  predstavenia sa vstupné nevracia.        

Vstup do hľadiska o 20,00 hodine. Po začiatku predstavenia je možnosť usadenia len na vyhradené zadné miesta hľadiska a pri niektorých predstaveniach vstup po začiatku predstavenia nie je možný vôbec. Po odohraní 60 minút z predstavenia sa vstupné nevracia.

 

www.wshakespeare.sk

 

Plán hľadiska zobrazuje hľadisko v jeho plnej kapacite. Predávaná kapacita je v súlade s platnými nariadeniami pre divadelné predstavenia.

 

Hygienické opatrenia

 

- prioritou usporiadateľa je bezpečnosť a divácky komfort
- z dôvodu obmedzeného počtu osôb na akciách v hľadisku . II. zóna z kapacitných dôvodov nie je zatiaľ v predaji
- sedenie v rade je štandartným spôsobom ako po uplynulé ročníky
- divákom sú garantované zakúpené miesta, t.j. konkrétne sedadlá a rady
- ak bude nutné vytvoriť počas priebehu festivalu a aktuálnych nariadení v daný deň medzi miestami v rade rozostupy, môže dôjsť k pohybu sedadiel doprava a doľava, či k inému umiestneniu stredovej uličky, keďže sedadlá nie sú pevne spojené so zemou
- v radách I. - IX. je sedenie tvorené spoločnými dvojsedačkami
- doporučujeme kupovať dve sedadlá vedľa seba rodinným príslušníkom alebo partnerom, dve miesta spolu ( dvojice) sú tvorené vždy od čísla 1
- usporiadatelia na mieste konania dodržiavajú všetky hygienické nariadenia a odporúčania
- držiteľ vstupenky sa zaväzuje rešpektovať všetky pokyny usporiadateľov spojené s dodržiavaním hygienických opatrení v zmysle nariadení uvzsr.sk platných v deň predstavenia vrátane používania rúšok

 

Dovoľujeme si upozorniť, že predstavenie sa nikdy neruší vopred, pravidlá o rušení predstavenia nájdete tu!



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top