Detail info
Close

Kolozsvári piactéren - Na trhovisku v Kolozsvári - predstavenie Maďarského štátneho ľudového súboru - Magyar Állami Népi Együttes z Budapešti

Kolozsvári piactéren - Na trhovisku v Kolozsvári - predstavenie Maďarského štátneho ľudového súboru - Magyar Állami Népi Együttes z Budapešti

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Centrum kultúry Košického kraja srdečne všetkých pozýva na predstavenie
Maďarského štátneho ľudového súboru (Magyar Állami Népi Együttes)
s názvom Na trhovisku v Kolozsvári v Divadle GRAND v Košiciach 25. júna 2022 o 19.00 hod.

Na trhovisku v Kolozsvári

V súčasnej dobe nákupných centier sa už väčšinou zabúda na to, ale nie je tomu tak dávno,
že v živote mesta a obce bolo centrom diania trhovisko. Nebolo tomu inak ani v Kolozsvári. Stretávali sa tu remeselníci a obchodníci zo širokého okolia, aby predali svoje výrobky a tovar. Trhovisko bolo po úspešnom dni centrom zábavy nielen pre predajcov, ale i mladých, ktorí sa tu zoznamovali a ľudia z okolia si tu pri stretnutí medzi sebou vymieňali informácie aj klebety.
Prostredníctvom poetického jazyka ľudovej hudby a tanca nás predstavenie Maďarského štátneho ľudového súboru imaginárne vtiahne do atmosféry Kolozsvárskeho trhoviska – bez snahy o úplnosť, ale otváraním historických perspektív na horizonte pamäti.

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez nároku na zľavy

Každý účastník podujatia musí mať zakúpenú platnú vstupenku bez ohľadu na vek.


 

 

Kassa Megye Kulturális Központja szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Magyar Állami Népi Együttes Kolozsvári piactéren című műsorára 2022 június 25-én 19:00 órakor Kassán a GRAND színházban.
Jegyek nemsokára kaphatók a ticketportal.sk weboldalon.

Kolozsvári piactéren
Bár a mostani bevásárló-központos világban mindinkább feledésbe merül, nem is olyan régen a piac egy település napi életének, így Kolozsvárnak is központi helyszíne volt. Itt adta el napi friss zöldségét a hóstáti gazda, tejét-vaját a kalotaszegi asszony, munkaerejét, barmát a széki vagy mezőségi férfiember, pénzzel a zsebében itt mulatott a vásáros a sikeres nap végén, itt ismerkedtek meg leendő házastársak, pletykáltak, vagy csak hallgatták a legfrissebb híreket a vásárlók.
A Magyar Állami Népi Együttes ennek a képzeletbeli piacnak a hangulatát varázsolja a színpadra – nem teljességre törekedve, de történeti távlatokat is nyitva az emlékezet horizontján – természetesen nem drámában, hanem a néptánc és a népzene költői nyelvét használva.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top