Detail info
Close

Orchester Bratislava Hot Serenaders - Otvárací koncert

76.Hudobné Leto Trenčianske Teplice
Orchester Bratislava Hot Serenaders - Otvárací koncert

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Noblesa, elegancia a zlatá éra minulého storočia. Preneste sa s nami do obdobia, keď kúpele Trenčianske Teplice oplývali noblesnou atmosférou a promenádou v centre mesta korzovali elegantní páni a dokonale upravené dámy. Unikátny orchester pod vedením trubkára Juraja Bartoša, ktorý patrí medzi svetovú špičku v autentickej interpretácii jazzovej hudby 20. a 30. rokov, vám toto obdobie pripomenie svojím pôsobivým koncertným vystúpením. Orchester má na konte ocenenia z európskych festivalov, ako aj pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta. Tvorí ho pätnásť hudobníkov, dámske vokálne trio Serenaders Sisters a speváci („crooneri“), Dodo Kuriľák a Miloš Stančík. Bratislava Hot Serenaders sa môžu pochváliť autentickými hudobnými nástrojmi z 20. rokov a kostýmami, ktoré boli ušité na mieru podľa vtedajších noblesných šiat a smokingov. V repertoári tohto úzko profilovaného hudobného telesa nájdete takmer 300 skladieb. Návštevníkov Hudobného leta poteší svojimi najlepšími kúskami.

Orchester Bratislava Hot Serenaders pôsobí na scéne už od roku 1992. Orientuje sa na tzv. Hot Jazz alebo Sweet and Dance Music, ktoré do Európy prenikli z Ameriky už koncom 20. rokov. Inšpiráciou sa im stala aj osobnosť speváka Františka Krištofa Veselého, ktorého popularita vzrástla predovšetkým na začiatku 40. rokov minulého storočia. Tento jazzový orchester pravidelne účinkuje nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, kde sa teší z veľkých úspechov. Už v roku 1994 získal cenu Sidney d’Or na významnom festivale vo francúzskom Saint Raphael. Niekoľkokrát tiež absolvoval koncertné turné po Spojenom kráľovstve, kde vystupoval pred divákmi veľkých britských miest, ako Londýn, Exeter, Marlborough, Birmingham, Edinburgh či Glasgow. Orchester má na konte spolu 12 albumov, dve LP a prvé slovenské hudobné DVD. Album Ja som optimista získal Zlatú a Platinovú platňu, vďaka albumu Celý svet si vyslúžil Zlatú platňu, album Lonely Melody sa tešil z Radio_Head Award 2014 a album I Like That poctili Cenou verejnosti Esprit 2018.

voľné sedenie: 20€
VIP box A s miestenkou a občerstvením: 25€
VIP box B s miestenkou a občerstvením: 100€ / 4 osoby

Koncert je súčasťou festivalu 76. Hudobné leto Trenčianske Teplice. Podujatie je organizované s podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top