Detail info
Close

Turina, Bloch, Prokofiev

SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA
Turina, Bloch, Prokofiev

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Štvrtok 08.12. 2022 o 19.00 h, Koncertná sieň SF, cyklus A

 

Piatok 09.12. 2022 o 19.00 h, Koncertná sieň SF, cyklus B

 

Turina, Bloch, Prokofiev

 

SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA

DANIEL RAISKIN dirigent / PABLO FERRÁNDEZ violončelo

 

Joaquín Turina Danzas fantásticas, op. 22

Ernest Bloch Schelomo, hebrejská rapsódia pre violončelo a orchester

Sergej Prokofiev Romeo a Júlia, výber z baletných suít

 

Sevillčan Joaquín Turina, ktorý sa narodil 9. Decembra 1882, čím možno piatkový koncert považovať za oslavu jeho narodenín, je dôležitou osobnosťou na poli španielskej

národnej hudby. Hudba Danzas fantásticas je inšpirovaná poviedkami zo sevillského prostredia z knihy La orgia Josého Mása. Hebrejská rapsódia Ernesta Blocha je poznačená udalosťami Prvej svetovej vojny, no zároveň v sebe ukrýva skladateľov výskum židovských tradícií. Texty kráľa Šalamúna z knihy Kazateľa s hlavnou myšlienkou „všetko je márnosť“ sú základom diela. Pôvodne baletná hudba Sergeja Prokofieva sa časom transformovala do troch orchestrálnych suít, Shakespearov ľúbostný príbeh mladej dvojice naberá každým tónom suity ostrejšie kontúry.

Niektorí ho označujú za nového violončelového génia, iní chvália jeho technickú vyspelosť a šarm, očakávania od výkonu Pabla Ferrandéza a jeho debutu na pôde Slovenskej filharmónie možno smelo smerovať čo najvyššie.

 

40% zľava zo vstupenky platí pre dôchodcov, študentov a ŤZP po predložení príslušného preukazu na predajných miestach siete Ticketportal

 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Odporúčané

Top