Detail info
Close

Corelli, Petrík, Suk

SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA
Corelli, Petrík, Suk

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Nedeľa  11.12.2022 16.00 h, Malá sála SF, cyklus SKO

 Corelli, Petrík, Suk

 

SLOVENSKÝ KOMORNÝ ORCHESTER

EWALD DANEL umelecký vedúci

 

Arcangello Corelli Concerto grosso D dur, op. 6 č. 4

Martin Petrík Concerto grosso č. 2 (premiéra)

Josef Suk Serenáda Es dur, op. 6

 

Concerto grosso, populárny borokový typ koncertu, zaznie hneď dvakrát, pričom sa stretneme najskôr s pôvodným typom tohto hudobného útvaru. Barokový majster Arcangello Corelli vo svojom opuse č. 6 nahromadil dokopy dvanásť koncertov, v ktorých sa tradične strieda malá skupina sólových nástrojov (concertino) so zvyškom sláčikového ansámblu s continuom. O funkčnosti a aktuálnosti žánru concerta grossa, ktorý v baroku po krátkom čase vytlačil typ sólového koncertu, nás možno presvedčí kompozícia violistu Martina Petríka. Začiatok mladej lásky skladateľa k dcére svojho učiteľa je vpísaný do odľahčených tónov Serenády Josefa Suka. Slovenský komorný orchester bude vystupovať ako inak ak nie pod vedením svojho umeleckého lídra Ewalda Danela, ktorý tento post zastáva už viac ako dve dekády.

40% zľava zo vstupenky platí pre dôchodcov, študentov a ŤZP po predložení príslušného preukazu na predajných miestach siete Ticketportal

 

 


 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Odporúčané

Top