Detail info
Close

Novoročný koncert

SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA
Novoročný koncert

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Pondelok 02.01.2023 19.00 h, Koncertná sieň SF, cyklus M

 

Novoročný koncert

 

SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA

ROBERT JINDRA dirigent / LADISLAV FANČOVIČ klavír /

MARTIN GYIMESI tenor / NN soprán

 

Leonard Bernstein    Candide, predohra k operete

Leonard Bernstein   Tri tanečné epizódy z filmu On the Town

George Gershwin   Rapsódia v modrom

Frederick Loewe   My Fair Lady, suita z muzikálu

Andrew Lloyd Webber   Fantóm opery, suita z muzikálu

 

 

Posledné i prvé dni v roku by mali byť naplnené radostnou atmosférou. Docieliť sa to snáď podarí vďaka kombinácii významných diel britskej a americkej hudobnej scény.

Rapsódia v modrom Georga Gerschwina, ktorá nikdy nestráca na svojej popularite, rozihraná suita z úsmevného muzikálu My Fair Lady Fredericka Loeweho, či mocná hudba z filmu a operety od Leonarda Bernsteina, to všetko sú hudobné skvosty tvorby 20. storočia. Večer vyvrcholí suitou z opery Brita Andrewa Lloyda Webbera. Fantóm opery, dielo ktoré sa dočkalo mnohých uvedení v operných domoch a v roku 2004 i sfilmovania bolo po niekoľko desaťročí finančne najvýnosnejším predstavením na Broadwayi. Klasický, ale i jazzový hudobník Ladislav Fančovič je asi tou najlepšou domácou voľbou na naštudovanie partu Rapsódie v modrom. Posledné a prvé koncertné sekundy roku budú patriť taktovke českého dirigenta Roberta Jindru, ktorý je od sezóny 2021/2022 šéfdirigentom Štátnej filharmónie Košice a od aktuálnej sezóny zastáva post hudobného riaditeľa Opery Národného divadla v Prahe.

 

40% zľava zo vstupenky platí pre dôchodcov, študentov a ŤZP po predložení príslušného preukazu na predajných miestach siete Ticketportal

 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Odporúčané

Top