Detail info
Close

Les Misérables Bedári

Les Misérables Bedári

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Alain Boublil - Claude-Michel Schönberg

Jeden z najslávnejších svetových muzikálov všetkých čias.

Príbeh o Jeanovi Valjeanovi, galejníkovi na úteku, vychádzajúci z kultového románu francúzskeho klasika Victora Huga „Les Misérables" (1862), ktorý našiel absolútne adekvátne spracovanie v javiskovom muzikálovom stvárnení. Dej, v ktorom sa majstrovsky prelínajú príbehy hlavného hrdinu, jeho neúnavného prenasledovateľa, policajného komisára Javerta, malej siroty Cosetty, ktorá nájde domov a neskôr aj svoju lásku v študentovi Máriovi, zvrhlej komickej dvojice majiteľov krčmy Thénardiérovcov, ktorí prežijú akýkoľvek politický režim. To všetko na pozadí výbušnej doby, v lete roku 1830 v Paríži, kedy vyrastú barikády revolúcie, ktorej sa mnohí hrdinovia tohto príbehu aj zúčastňujú.

Veľkolepá scénická freska, v ktorej sa striedajú davové scény s obrazmi intímnymi, láska s nenávisťou a boj s nádejou v lepší svet.

Muzikál BEDÁRI mal svetovú premiéru v roku 1980 v parížskom Paláci športu, anglická verzia muzikálu bola prvý krát uvedená v Londýne v roku 1985 a o dva roky neskôr na Broadway.

Ide o najslávnejší a najdlhšie hraný divadelný muzikál na svete, ktorý má na svojom konte viac ako 160 medzinárodných ocenení vrátane 8 ocenení Tony awards, filmová adaptácia s hviezdami Hughom Jackmanom a Russellom Crowom bola ocenená tromi Oscarmi a pôvodný album z predstavenia na Broadway, ako aj symfonická nahrávka získali ocenenia Grammy.

Muzikál doteraz videlo viac ako 70 miliónov divákov, uviedli ho v 52 krajinách v 22 rôznych jazykoch.

V januári 2010 zarobila londýnska pokladňa Bedárov svoj prvý bilión libier a dodnes je každé predstavenie Les Miserables vypredané a zapísala sa tak do Guinessovej knihy rekordov ako najväčší muzikálový divadelný úspech.

Excelentné spevácke a herecké výkony v podaní slovenských a českých muzikálových hviezd vo veľkolepej scéne s podmanivou hudbou, nádhernými kostýmami a živým orchestrom– to je muzikál BEDÁRI v Divadle Nová scéna.

Slovenské premiéry: 20 a 21. septembra 2019



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top