Detail info
Close

VIENOK A VIENKARI

VIENOK A VIENKARI

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Detský folklórny súbor VIENOK vznikol v roku 1968 , je najstarším detským folklórnym súborom v Bratislave . Od začiatku stojí na čele pani Mgr. art. Helena Jurasovová. Súbor každoročne navštevuje okolo 120 detí vo veku 5 – 18 rokov , ktoré pracujú v šiestich vekových skupinách.Príznačné pre súbor je komplexná múzická výchova, založená na prepojení tanečného, speváckeho a hereckého prejavu, vďaka čomu dostali deti možnosť účinkovať v predstaveniach opery i činohry. Súbor má v repertoári choreografie z rôznych kútov Slovenska /Zemplín, Šariš, Orava, Terchová, Podpoľanie, Horehronie, Ponitrie, Myjava, Liptov, Záhorie, Vajnory, Habura, Skalica, Trenčín/ ale najmä Záhoria. Repertoár zo Záhoria je realizovaný na základe vlastných výskumov. Piesne pochádzajú zo spevníkov prvého slovenského profesionálneho operného speváka Dr. Janka Blahu, rodáka zo Skalice , zberateľa ľudových piesní a otca Heleny Jurasovovej .Súbor dosiahol významné úspechy na domácich a zahraničných podujatiach a festivaloch ako -Východná, Detva, Myjava, Likavka, Strážnica, Detský Prešov - kde získal významné ocenenia, strieborná medaila FF Východná a 10 krát získal hlavnú cenu na celoslovenskej prehliadke detských kolektívov v Prešove. V zahraničí reprezentoval Slovensko na medzinárodných folklórnych festivaloch – Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Anglicko, Taliansko, Juhoslávia, Švajčiarsko, Fínsko, Francúzsko, Kanada, Turecko, Maroko, Nemecko, Portugalsko, Ukrajina, Česko, Macedonsko. Vo Vienku sa za tie roky vystriedalo vyše 1 000 detí, dnes je to už druhá generácia Vienkárov. Úspechy našich odchovancov možno vidieť na predstaveniach Lúčnice, SĽUK-u, Gymniku, Techniku,Ekonómu, ale aj v SND na Novej scéne a iných profesionálnych scénach.Dnes súbor vedie pani Mgr. Dana Blahová spolu so svojimi dcérami Mgr. Janou Blahovu a Barborou Blahovou. Pedagógmi súboru su študenti tanečnej katedry VŠMU v Bratislave.Súbor sídli v Krasňanoch v Univerzálnom dome tanca na Peknej ceste 2 v Bratislave. Má svoju vlastnú kapelu , v ktorej hrajú tanečníci súboru.


Súbor za roky svojej existencie vyrástol na popredný bratislavský folklórny kolektív so širokou členskou základňou, bohatou činnosťou, bohatým repertoárom, krojovým parkom a vedie svojich členov k láske k ľudovým tradíciám .Vychováva tanečníkov pre Lúčnicu , kde za roky existencie tancovalo vyše 30 našich odchovancov. Vienok je najstarších detským folklórnym súborom v Bratislave a patrí medzi špičku detského folklóru.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top