Detail info
Close

Vagína monológy - Meteorit

Vagína monológy - Meteorit

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania/Place of event: Medzinárodné divadlo Meteorit, Čulenova 3, Bratislava
Cena/Price: 15 Eur


Hra, ktorá sa vo svete radí medzi najúspešnejšie súčasné inscenácie, bude po prvý krát od svetovej premiéry (r. 1996) inscenovaná na divadelných doskách na Slovensku. Hru režijne naštudoval a spracoval Róbert Csontos, herec a riaditeľ divadla Meteorit. V hlavných úlohách sa predstavia Katarína Krátka a Andrea Halaszová zo Slovenska a bosnianska herečka Adisa Zuberovic.
Hra Vagína monológy sprostredkováva otvorený prístup k ženskej sexualite a prijímaní ženského tela takého ako je vo svojej jedinečnosti a celistvosti. Jednotlivé výpovede poskytujú široký a pestrý pohľad na tému ženskosti a násilia či bezprávia páchaného na ženách. V divadelnom prevedení zaznie napríklad monológ ženy, ktorú znásilnili počas vojny v Juhoslávii, dozvieme sa o prvých sexuálnych zážitkoch 13 ročného dievčaťa, staneme sa svedkami cynického monológu 72 ročnej ženy. Niektoré výpovede poskytujú podnet na vážne zamyslenie, niektoré nesú v sebe veľký kus humoru, iné sú zas veľmi chladné.
Dráma Vagína monológy je jednou z najúspešnejších súčasných hier na divadelných doskách vôbec. Divadelná hra vznikla podľa knihy s rovnomenným názvom a je dielom spisovateľky Eve Ensler pochádzajúcej z New Yorku. Eve Ensler považuje svoje dielo za ,,antropologický výskum“ (Eve Ensler realizovala v rámci výskumu okolo dvesto rozhovorov). Jednou z hlavných tém hry je násilie páchané na ženách. Divadelné spracovanie tejto knihy bolo preložené do 26 jazykov.

Ticketportal nezodpovedá za zmenu účinkujúcich. Zmena programu vyhradená.

Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top