TUTANCHAMON - jeho hrobka a poklady

 

 

 

 

 













 

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady  očarila milióny návštevníkov na celom svete. Veľký úspech zožala aj v Prahe.

Termín výstavy:
15.8.2014 – 30.11.2014 - predlžuje sa do 04.01.2015
Od 15.8.2014 v Incheba Expo Bratislava, ju budete môcť vidieť po prvýkrát aj na Slovensku!

Pozývame Vás na výnimočnú  cestu do kolísky našej civilizácie - do doby egyptských faraónov! Vydajte sa s nami v šľapajach slávneho egyptológa Howarda Cartera, ktorý v roku 1922 objavil  hrobku mladého faraóna Tutanchamona.

Výstava Tutanchamon-Jeho hrobka a poklady je zostavená presne tak, ako bola pred takmer 100 rokmi  hrobka  objavená a otvorená.  Všetky posvätné  predmety, sošky, šperky aj sarkofágy ležia presne na rovnakých miestach, ako boli kedysi nájdené. Návštevníci budú mať môžnosť vidieť viac ako 1000 nádherných predmetov vrátane svetoznámej zlatej posmrtnej masky Tutanchamona a jeho ohromného pozláteného sarkofágu. Vďaka tomu, že ide o dokonalé repliky, ktoré boli vyrobené pod prísnym dohľadom egyptológov z celého sveta, môžu byť všetky predmety z faraónovej hrobky zhromaždené na jednom mieste a môžu tak vytvoriť celkový obraz o dávnej vyspelej civilizácii, o jej umení a posvätných obradoch.  

Na výstave Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady sa všetci návštevníci dozvedia veľa nových informácií o pradávnej civilizácii, ktorá  svojimi technológiami dodnes ohromuje vedcov celého sveta. Vďaka tejto výstave sa každý z návštevníkov nadchne obdivom a záujmom o dávnu históriu nášho sveta.

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady je pre všetkých návštevníkov, vďaka dokonale  spracovanej tajomnej atmosfére dávnej hrobky, doslova objaviteľskou cestou, pri ktorej spojíte  silný zážitok spolu s načerpaním nových vedomostí. Všetci návštevníci obdržia slúchadlá, kde budú počuť detailný výklad o jednotlivých exponátoch v slovenskom jazyku (tech-tzv. audioguide). Celý audioguide je nahovorený formou pútavého objaviteľského príbehu, čím je jeho obsah nielen poučný, ale aj zábavný tak ako pre dospelých, tak aj pre študentov alebo staršie deti. Audioguide bude v prípade potreby k dispozícii aj v nemeckom, anglickom, francúzskom, španielskom alebo českom jazyku.

Vstupenky na výstavu sa budú predávať na presne určený čas.

Otváracie hodiny výstavy:
Pondelok – Nedeľa  9.00 – 18.00 hod.

Ceny vstupeniek:
PONDELOK-PIATOK
Dospelí: 14,-€
Študenti/Seniori: 10€
(nad 65 rokov)
Dieťa: 9€
(6 –14 rokov)
Rodinné vstupné: 31€
(2 dospelí a 3 deti do 14 rokov)
ZŤP/P: 9€

SOBOTA-NEDEĽA
Dospelí: 16€
Študenti/Seniori: 14€
(nad 65 rokov)
Dieťa: 10€
(6 –14 rokov)
Rodinné vstupné: 36€
(2 dospelí a 3 deti do 14 rokov)
ZŤP/P: 10,-€

Top