NO POČKAJ! ĽADOVÁ SHOW

Ľadová show No počkaj! prišla aj do Košíc 

Bratislava, 25. novembra 2014 – ľadová show pre malých aj veľkých s názvom No počkaj! bola prvýkrát uvedená na Slovensku v košickej Steel Aréne v sobotu 22. novembra. Nechýbal jedinečný český krasokorčuliar Tomáš Verner a v slovenskej verzii rozprávač – Braňo Bystriansky.

V sobotu mali košickí fanúšikovia, možnosť vidieť známeho Vlka a Zajaca z kultového animovaného seriálu No počkaj! v podobe fantastickej ľadovej show. 
Originálne predstavenie ponúka rozmanitý príbeh so známymi gagmi hlavných postáv.
V Košiciach na ľadovej ploche exceloval európsky šampión Tomáš Verner, ktorý v predstavení odkorčuľoval 9 postáv – objavil sa ako Pirát z Karibiku, Klaun, Biela socha, Osud alebo Princ. Dejom, ktorý divákov zaviedol na púť aj do čarovného zámku, sprevádzal známy herec  a majster slova Braňo Bystriansky. Ten sa na ľade pohyboval na špeciálnom guľatom pódiu.
Show dominuje multifunkčná scéna, ktorej súčasťou sú projekčné plochy, na ktoré sa premietajú ukážky z kresleného seriálu a najrôznejšie atrakcie v podobe trampolín, hojdačiek, malej ľadovej plochy na vyvýšenej konštrukcii a niekoľko menších scén okolo hlavnej korčuliarskej plochy. Jednotlivé postavy z predstavenia vystúpili na scénu po desaťcentimetrovej šmykľavke, jednej z najoriginálnejších častí rozľahlej dekorácie.
„Šmykľavky a ďalšie časti kulís sú pokryté syntetickým ľadom, aby na nich bolo možné korčuľovať,“ vysvetlil náročnosť predstavení režisér František Blaťák. Účinkujúci si počas dvojhodinového programu oblečú 350 masiek a kostýmov, ktoré navrhol výtvarník Roman Šolc. Popri Vlkovi a Zajacovi sú súčasťou veľkolepej show zvieratká aj rozprávkové bytosti vrátane Baby Jagy, ktorá so svojou pecou jazdí po ľadovej ploche.
Základom predstavenia je novo vytvorený scenár Alexeja Kotěnočkina (syna pôvodného autora seriálu o Vlkovi a Zajacovi), ktorý pre show na ľade pripravil spoločne s Jiřím Sedláčkom. Výsledkom je interaktívne predstavenie pre všetky vekové skupiny, s využitím hudby, spevu, tanca a predovšetkým špičkového krasokorčuľovania. V programe zaznejú popri pôvodnej hudbe zo seriálu No počkaj! tiež hity skupiny Kabát, Daniela Landu, Karla Gotta alebo Ivety Bartošovej. Poslednú tohtoročnú show budú mať diváci možnosť vidieť v Bratislave v Slovnaft Aréne na Mikuláša už 6. Decembra o 14:00 a o 18:00.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie NO POČKAJ! ĽADOVÁ SHOW

Top