THE FLOWER KINGS

THE FLOWER KINGS

Dátum: 22. Októbra 2012 o 
Miesto predstavenia: Majestic Music Club, Bratislava

Ak by Marián Varga zakladal začiatkom deväťdesiatych rokov kapelu vo Švédsku, pravdepodobne by The Flower Kings boli jeho bandom.  Fanúšikmi familiárne prezívaný "FLOKI" sú rockovou kapelou hrajúcou melodický art & progressive-rock.
Vznikli v roku 1994 ako výsledok ohlasu fanúšikov na sólovú nahrávku kapelníka Roine Stolta pomenovanú "The Flower King".
Kvetinoví králi si pomerne rýchlo vydobyli pozornosť priaznivcov progresívnej rockovej komunity, holdujúcej spektru skupín ako Pink Floyd, Genesis, Zappa, Yes, ELP, King Crimson a podobne. Úspech postavený na albumoch ako "Retropolis" a dvojcédečku považovanom medzičasom za ich klasiku "Stardust We Are", otvoril Švédom dvere do celého sveta. Okrem Európy a Ruska koncertovali v Japonsku, oboch častiach Ameriky a aj u nás predviedli svoj pódiový perfekcionizmus v rokoch 2003 a 2006 v nitrianskej Starej pekárni, kde sa na počudovanie domácich hemžilo parkovisko „ešpézetkami“ z blízkych aj vzdialených končín Slovenska, Čiech, ale aj Rakúska, Poľska a Slovinska.
V Bratislave sa The Flower  Kings zastavia na turné k novinke The Banks of Eden, ktorá vyšla v júny tohto roka vo vydavateľstve Insideout.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie THE FLOWER KINGS

Top