Detail info
Close

Tabačka Kulturfabrik uvádza: KARBIDO - THE TABLE

Tabačka Kulturfabrik uvádza: KARBIDO - THE TABLE

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Tabačka Kulturfabrik uvádza: KARBIDO - THE TABLE (PL)

Dátum/Date: 23.05.2014 o 21.00 h.
Miesto konania/Place of event: Kunsthalle / Hala Umenia,  Rumanova 1, KOŠICE
Vstupné/Entry: 14,00 EUR

Popis/Description:

V Košiciach vystúpi akusticko-divadelný fenomén Karbido

Tabačka Kulturfabrik v spolupráci s K13 – Košické kultúrne centrá uvádza unikátne vystúpenie experimentálnej poľskej formácie Karbido, ktorá transformuje zvuky prostredníctvom špeciálne skonštruovaného stola.

Predstavenie žne úspech po celom svete, očarení ostali aj kritici najväčších mienkotvorných médií:
„Výnimočné hudobné predstavenie“ (THE TIMES)
„Prekvapí od prvého momentu“ (The Sunday Times)
„Elektrizujúca akustická cesta okolo sveta“ (The Independent)

Ohniskom diania je stôl so špeciálne zostrojenou ozvučenou doskou. Mikrofóny sú prepojené s komplexom kvalitných multiefektov a konvertorov, ktoré tomuto nástroju dodávajú už na pohľad rozmer výnimočného zariadenia. Stôl efektne rámcuje scénu a umožňuje hudobníkom vytvárať neobyčajne atraktívne zvukové koláže.

Nový aranžmán The Table je inšpirovaný životným dielom skladateľa a hudobného teoretika Johna Miltona Cagea Jr. Karbido inklinuje k náhodným kompozíciám plným slobody a hudobným intervenciám. Hudobníci z Wroclawi sa v inšpirácii neobmedzujú, je však silne cítiť energiu kontrastu, folkovú otvorenosť, idylické melódie a vplyv criminal jazzu.

Priestory Kunsthalle napomáhajú vyniknúť špičkovému kvadrofónnemu zvuku ako aj atypickému vizuálu predstavenia. Javisko je zasadené v bývalom plaveckom bazéne, čím efektívne využíva netradičné architektonické riešenie priestoru. Pódium obklopuje kaskádovité sedenie pre divákov, ktoré sa zo štyroch strán zvažuje do bazéna priamo k hudobníkom a ich stolu. Porušenie tradičnej lineárnosti a opozície umelec - publikum tak vytvára priestor pre intímny vizuálny a akustický zážitok.

Karbido do Košíc zavíta už po druhý raz, toto výnimočné predstavenie mohli diváci zažiť v roku 2007, v centre súčasných umení IC Culture Train. Koncert podporuje Poľský inštitút.

/„The Table“/
The Table získalo viacero ocenení a upútalo na seba pozornosť festivalov svetového formátu: Toucan Off 2006 Award - najlepšie off-stream predstavenie 27. ročníka Actor´s Song Festival
Edinburgh Fringe Festival 2007 - nomináca Edinbourgh International Festival Award 07
Midem 2009 Special Projection - "The Table - The movie" premiéra v Cannes MIDEM 2009
Fadjr International Festival v Teheráne - Cena publika v roku 2010
Fringe World Festival, Perth, Australia - Cena za najlepšie predstavenie 2012

/Karbido/
Skupina pozostáva zo štyroch členov: Igor Gawlikowski, Marek Otwinowski, Tomasz Sikora a Michał Litwiniec Karbido vzniklo v roku 2003 z muzikantov pôsobiacich v CEZ, Kormorans a Formacya Bochianni. V roku 2004 vyšlo pod hlavičkou alternatívnej nahrávacej spoločnosti Hermetyczny Garaż ich prvé CD 'Karbido', v 2010 vznikol hodinový dokumentárny film 'Karbido – The Table'. Dlhodobo spolupracujú s Ukrajinským spisovateľom Jurim Andruchowychom, výsledkom sú hudobno-naratívne projekty 'Samogon', 'Cynamon' a 'Absinthe'.


Typ hľadiska: voľné sedenie
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Tabačka Kulturfabrik uvádza: KARBIDO - THE TABLE
picture Tabačka Kulturfabrik uvádza: KARBIDO - THE TABLE
picture Tabačka Kulturfabrik uvádza: KARBIDO - THE TABLE
picture Tabačka Kulturfabrik uvádza: KARBIDO - THE TABLE
Top