Detail info
Close

JAKUB A JEHO PÁN

JAKUB A JEHO PÁN

Dátum: 7. mája 2024
Miesto: Veľká scéna Domu odborov Žilina
Adresa: Antona Bernoláka 51, Žilina

Vstupenky

Utorok
7
Máj 2024
19:00
JAKUB A JEHO PÁN

Popis podujatia

Jakub a jeho pán

     

Melancholická komédia sa v rukách režiséra Ondreja Spišáka, mení na divadlo sveta par excellence, povedané dnešným jazykom Milana Kunderu.

Putovanie Pána a jeho sluhu Jakuba je prelínané pútavými príbehmi, v ktorých sú Jakub a Pán protagonistami, ale aj divákmi. Divadlo v divadle je hrané s nadsázkou a humorom, v podaní zábavných postavičiek: remeselníci Ozembuchovci, gauner rytier, bohatá markíza, sukničkár markíz. Tieto hry o láske, vernosti a zrade Pána ani Jakuba nikdy neomrzia, konfrontácia s ich vlastnými osudmi je pre nich príťažlivá, hoci miestami aj trpká. Nad všetkým je však poznanie o priateľstve a dôvere, ktoré im uľahčuje putovanie životom.

Dvojica Jakub a Pán už niekoľko storočí patrí k archetypálnym postavám svetovej literatúry.

Metaforicky je ich príbeh príbehom ľudstva, veď od nepamäti si kladieme viac-menej rovnakú otázku: „... a sme my vôbec dobre napísaní“?

Upozornenie: V divadelnej inscenácii Jakub a jeho pán sa fajčí a používa sa dymostroj.

FOTO: Ctibor Bachratý

Dĺžka podujatia: 140 minút

Hrajú: Marián Miezga, JAKUB, Juraj Kemka, PÁN, Anna Šišková, KRČMÁRKA, Pavol Šimun, MLADÝ OZEMBUCH/JANKO-ČAŠNÍK/SLUŽOBNÍCTVO, Tomáš Turek, STARÝ OZEMBUCH/MARKÍZ, Róbert Jakab, RYTIER SAINT-OUEN, Slovensko, Sarah Arató, AGÁTA/DCÉRA, Františka Horváthová a. h., JUSTÍNA/MATKA



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Na mape

google maps
Top