Detail info
Close

Príbeh saxofónu

Príbeh saxofónu

Dátum: 14. júna 2024
Miesto: Späthova vila, Banská Bystrica
Adresa: Skuteckého 22, Banská Bystrica

Vstupenky

Piatok
14
Jún 2024
18:00
Príbeh saxofónu
Späthova vila

Banská Bystrica

Popis podujatia

Ladislav Fančovič saxofóny, Jakub Čižmarovič klavír 

Koncertný program s názvom Príbeh saxofónu prináša prierez tvorby pre rôzne typy saxofónov z prvých dekád jeho vzniku (roky 1858 - 1930). Najväčšou motiváciou pri vzniku tohto konceptu bol fakt, že v roku 2024 si pripomíname dvojité okrúhle výročie vynálezcu saxofónu Adolpha Saxa (1814 - 1894). Vačšina skladieb tejto zaujímavej dramaturgie navyše zaznie v slovenskej premiére. Aby sme poslucháčom sprostredkovali čo najvernejší a najzaujímavejší zážitok, jednotlivé skladby zaznejú na originálnych dobových nástrojoch a náustkoch z obdobia vzniku jednotlivých skladieb.

LADISLAV FANČOVIČ  je považovaný za významného predstaviteľa európskeho interpretačného umenia a zároveň patrí k najvšestrannejším umelcom na česko-slovenskej hudobnej scéne. Vo svojom repertoári má viac než 30 klavírnych koncertov. Ladislav Fančovič rád siaha po veľmi náročných a málo hrávaných skladbách, ktoré sa z dôvodu technickej náročnosti zriedkavo objavujú v koncertných programoch. Všestranný umelec sa od roku 2013 venuje aj hre na saxofóne a je neúnavným propagátorom interpretácie klasickej hudby na tomto nástroji na Slovensku.

Vstup sa otvára 30 minút pred začatím koncertu.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Na mape

google maps
Top