Detail info
Close

Šťastné  a ekonomácke

Šťastné a ekonomácke

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Tak ako každý rok, aj tento si pre svojich divákov Folklórny súbor Ekonóm pripravil vianočné vystúpenie. Nebudeme na to však sami, prizvali sme si kamarátov z Detského folklórneho súboru Radosť z Trenčína. Čaká Vás bohatý výber zo slovenského folklóru v tanečných, hudobných aj speváckych číslach. Prevedieme Vás viacerými regiónmi Slovenska, od Trenčianska, cez Požitavie, až na Zemplín a Šariš.

DFS Radosť
DFS Radosť vznikol v roku 1974. Zakladateľmi súboru sú Emília Šteiningerová a Štefan Sadovský. Po roku činnosti sa k nim pridal Vojtech Vašš, ktorý bol vedúci detskej ľudovej hudby. Počas 49-tich rokov sa v súbore vystriedali mnohí taneční pedagógovia a vedúci ľudovej hudby. V súčasnosti je vedúcou súboru Emília Šteiningerová, manažérom súboru je jej syn Roman Šteininger. Vedúci hudobnej zložky sú Kristína Hlístová a Pavol Líška. Pedagógovia tanečnej zložky sú Peter Ježík, Sára Šteiningerová, David Červeňan, Tomáš Hunčík a vypomáhajú aj bývalí členovia. Tanečný a hudobný program súboru je veľmi bohatý a pestrý. Trenčiansky región tvorí najväčšiu časť tancov, hudobných čísel a detských hier. Súčasťou repertoáru sú aj tance zo Zemplína, zo strednej časti Slovenska, z Horehronia, aj z Myjavy. Súbor ročne uskutočňuje desiatky vystúpení po celom Slovensku, pričom deti zo súboru doteraz účinkovali v 16 štátoch Európy, ale i v USA, Kanade či na Taiwane.

UFS EKonóm
Univerzitný folklórny súbor Ekonóm nepatrí vo folklórnom svete k žiadnym nováčikom. Za viac ako 50 rokov svojej činnosti si vo svete slovenského folklóru získal svoje meno a vypracoval sa medzi popredné folklórne súbory na Slovensku. Už od roku 1969 pracuje pri Ekonomickej univerzite v Bratislave a šíri radosť z tanca, spevu a hudby nielen po rôznych kútoch Slovenska ale aj v zahraničí. Počas svojho pôsobenia vystupoval na mnohých javiskách slovenských miest a zúčastnil sa rôznych slovenských folklórnych festivalov vo Východnej, Detve, Terchovej, Myjave, Očovej a iných, akademických folklórnych festivaloch v Nitre a Zvolene, českých folklórnych festivaloch v Rožnove pod Radhoštem, Ostrave, Veľkej nad Veličkou, Karlových Varoch, Plzni, Prahe, Strážnici a v mnohých iných českých mestách. Členovia tanečnej, speváckej a hudobnej zložky súboru, študenti Ekonomickej univerzity, ale aj iných vysokých a stredných škôl v Bratislave, potešili svojim umením a krásou slovenských piesní, tancov, hudby a krojov aj tisíce divákov v zahraničí. Precestovali takmer všetky štáty Európy, ale dostali sa aj mimo nej a najďalej prezentoval svoje umenie u „protinožcov“ v Austrálii. Za roky pôsobenia súboru sa v ňom vystriedali stovky mladých ľudí, ktorí popri štúdiu a práci preliali, vo svojom voľnom čase, litre potu na nácvikoch a vystúpeniach.

Organizačný vedúci: Imrich Petkáč
Umelecký vedúci:  Michal Zábražný
Vedúca speváckej zložky: Dominika Hromníková
Primáška a vedúca hudobnej zložky: Hana Mikulcová
Vedúci tanečnej zložky: Victor Peeters
Tanečný pedagógovia: Gabriela Janíčková
Krojárky: Lýdia Juhásová, Iveta Lenčová

 A teraz, keď nás už poznáte, neváhajte a príďte sa s nami ponoriť do vianočnej atmosféry vo folklórnom šate.


Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top