Putovanie časom – do tajomného sveta Starého Egypta


Výstava Tutanchamon – Jeho hrobka a poklady vás prenesie do kúzelného sveta – ocitnete sa v priestoroch  obrovskej  pokladnice, objavíte nové svety  a nové zázraky. Výstava  prenikne všetkými zmyslami každého návštevníka. S pomocou najnovších technológií úspešne oživuje fascinujúci svet zaniknutého exotického   impéria na Níle.

Tutanchamonova hrobka aj s pokladmi tak bola dôveryhodne zrekonštruovaná v mierke  1:1. Návštevníci môžu obdivovať tvárou v tvár neskutočné bohatstvo obetí a darov, ktoré mali slúžiť kráľom na ich magickej ceste do Podsvetia. Pre účely tejto výstavy bolo zrekonštruovaných viac ako 1000 replík tých najdôležitejších nálezov a to tými najlepšími  egyptskými remeselníkmi, s použitím tradičných techník.

Na sprostredkovanie informácií a na  oživenie kultúry a duchovného života starovekých Egypťanov boli  využité najmodernejšie multimediálne technológie. Nájdete tu všetko: kult mŕtvych, božstvá, dynastie aj tajomné hieroglyfické písmo. Ústrednou témou celej výstavy je samozrejme sám veľký Tutanchamon.

Vstupenky na výstavu Tutanchamon v predaji tu!

Top