Topfest prinesie aj koncert Kabátu, jediný u nás!

Dátum/Date: 31.05.2015
Miesto konania/Place of event: Letisko Piešťany
Čas/Time: od 17.00 hod.

Nie troj-, ale až štvordňový bude napokon program tohtoročného Topfestu. Pod hlavičkou festivalu sa uskutoční aj jediný tohtoročný koncert populárnej skupiny Kabát na Slovensku. Ten prichýli piešťanské letisko už 31. mája.

Najobľúbenejšia česká skupina sa takmer mesiac pred začiatkom 12. ročníka Topfestu postará rockovým fanúšikom o kvalitnú „zahrievačku“. Na Slovensku vystúpi v rámci svojho veľkého Open Air Turné 2015. To zahŕňa jedenásť koncertov v Česku a spomínaný jeden na Slovensku.

Kabáti patria už k našim tradičným hosťom a sme radi, že si u nás opäť zahrajú. Zvlášť, keď pre turné po štadiónoch a veľkých arénach avizujú novú, veľkú šou, ako aj pesničky z chystaného albumu,“ hovorí Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu.

Kabát mal naposledy koncertnú šnúru po otvorených priestranstvách v roku 2007. Vlani kapela organizovala výročný koncert na pražskom Výpichu takisto pod holým nebom, na akciu vtedy prišlo rekordných vyše 73-tisíc ľudí, čím rockeri s prehľadom prekonali návštevnosť českých koncertov zahraničných megahviezd vrátane Madonny či Depeche Mode.

V rámci tohtoročného turné avizujú Kabáti vynovenú šou s veľkolepou scénou – do Piešťan má namierený konvoj 28 kamiónov. Program bude mapovať 25 rokov existencie skupiny, keďže nie všetci priaznivci mali možnosť prísť minulý rok na Výpich. Zároveň odznejú skladby z nového albumu, ktorého prípravy finišiujú. V týchto dňoch chcú Kabáti v rádiách predstaviť aj nový singel.

Ostatný album Banditi di Praga vydali českí rockeri v roku 2010. Celkovo ich majú na konte desať, pričom z nahrávok predali dovedna vyše milión kusov. Kabát triumfoval aj v poslednom ročníku ankety Český slávik, kde sa stal podľa hlasujúcich opäť najlepšou skupinou, už deviaty raz v histórii.

„Všetkým majiteľom permanentiek na Topfest 2015 platí lístok aj na slovenský koncert Kabátu. Kúpiť sa dajú aj samostatné vstupenky,“ informoval Drobný. 

Samostatné jednodňové vstupenky na koncert, ale aj na jednotlivé dni festivalu sa predávajú aktuálne za 25 eur, v máji sa cena zvýši na 30 eur, na mieste bude stáť lístok 35 eur. Permanentky na celý Topfest 2015 (26. – 28. jún, letisko Piešťany) vratane koncertu skupiny KABÁT stoja 45 eur, namieste to bude o 5 eur viac. Na festivale tento rok vystúpia aj Twisted Sister, Within Temptation, Arch Enemy, The Exploited, Stratovarius, Kryštof, Support Lesbiens, Inekafe, Hex, Horkýže slíže, IMT Smile s Lúčnicou, Tublatanka, Korben Dalls či Zoči Voči.

Vstupenky na KABÁT - OPEN AIR TURNÉ 31.05.2015

Permanentka 31.05.2015 KABÁT - OPE AIR TURNÉ a 26.-28.06.2015 TOPFEST 2015

Top