Limp Bizkit

Predskokanmi Limp Bizkit v Bratislave budú rust2dust a Zverina


Úspešné miniturné so slávnymi Lamb of God, hranie na prestížnom nemeckom festivale Wacken Open Air, ale i nominácia na Radio_Head Awards - to všetko má vo svojom portfóliu slovenská alternatívno-metalová kapela rust2dust. V utorok 9. júna 2015 si k tomu bude môcť pripísať ďalší úspech. Promotéri z BA City Beats si ju totiž vybrali ako predskokana na koncert americkej nu metalovej formácie Limp Bizkit, ktorý sa uskutoční v AEGON aréne Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave.

Skupina rust2dust si pri tejto príležitosti pripraví špeciálny program. Jeho súčasťou bude aj rapper Zverina, s ktorým odohrala niekoľko vystúpení a hosťovala aj na jeho “krstnom” koncerte v klube LOFT!

Limp Bizkit registrujem od ich úplných začiatkov, a
le najviac ma postihol ich druhý album Significant Other, ktorý som na prelome milénií drel na walkmane do hlucha. Ku všetkému Wes Borland patri do skupiny gitaristov, ktorí intenzívne formovali moju hru na gitare. Keby mi vtedy niekto povedal, že raz budem hrať na rovnakom pódiu ako on, odporúčal by som mu návštevu u cvokára. Bol to práve song Gold Cobra od Limp Bizkit, ktorý nás spojil so Zverinom. Momentálne finišujeme vec, ktorá je ním silne inšpirovaná a plánujeme ju zverejniť pred našim spoločným koncertom,“ povedal gitrista rust2dust Martin “Ondreee” Ondrejička. Okrem neho zostavu kapely dopĺňajú Tomáš Buroň (spev), Michal Kolejak (gitara), Ernő Csonga (basgitara) a Marek Matejov (bicie nástroje).

Kapela rust2Dust vznikla 9. septembra 2009 na troskách úspešnej bratislavskej skupiny Rumburax. Žánrovo pokračuje podobným smerom, stále je to kus poctivého nefalšovaného metalu obsahujúceho prvky groove, metalcoru, nu-metalu spolu s progressive metalom. Okrem úspechov zhrnutých v úvode, má za sebou predskakovanie pred Mnemic, Pro-Pain alebo Raunchy. Jej album Daymare, ktorý finalizoval dánsky producent Tue Madsen, vyšiel v celosvetovej dostribúcii pod hlavičkou anglického vydavateľstva Metalbox Recording. Len nedávno kapela prešla výraznými personálnymi zmenami, keď ju opustili dvaja členovia a dvoch nových do svojich radov prijala.

Limp Bizkit sa v utorok 9. júna predvedú naživo v Bratislave na svojom prvom sólovom koncerte u nás. Speváka Freda Dursta v hlavnom meste doplnia basgitarista Sam Rivers, bubeník John Otto, gitarista Wes Borland a koncertný člen Franko Carino. Door open bude o 18:00, predkapela začne hrať približne o 19:00 a hlavná hviezda večera po 20:00. Po koncerte je naplánovaná oficiálna afterpárty v klube LOFT! na Továrenskej ulici. Vstupenky na koncert sa predávajú v sieti Ticketportal za 45 až 59 eur. Sektor “státie pod pódiom” je vypredaný. Oiciálny event nájdete na tomto linku: https://www.facebook.com/events/403496189826191/


autor fotografií: Marek “Marfy” Morvai

rust2dust a Zverina - Je-Be
https://www.youtube.com/watch?t=66&v=0jW3lP0YXZc
rust2dust - Hate
https://www.youtube.com/watch?v=1b7Em4WXjro
rust2 dust - W:O:A 2012
https://www.youtube.com/watch?v=Z74w-Rl3DaY


VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Limp Bizkit 

Top