Česká filharmónia Best of Broadway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najslávnejšie melódie z broadwayských muzikálov v podaní Českej filharmónie a hviezd newyorskej scény zaznejú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Česká filharmónia pod vedením amerického dirigenta Keitha Lockharta uvedie vo februári 2016 štyri exkluzívne koncerty s názvom Best Of Broadway.  V Bratislave, Prahe, Brne a v Ostrave vo výpravnej show zaznejú najslávnejšie a najznámejšie muzikálové hity svetových autorov. Diváci sa môžu tešiť na skladby ocenené mnohými oceneniami vo výnimočnom podaní špičkových sólistov z broadwayských scén, akými bezpochyby sú Ashley Brown (soprán), Marin Mazzie (mezzosoprán), Jason Danieley (tenor) a Rodney Earl Clarke (bass).

Večer plný hviezdnych melódií najpopulárnejších skladieb svetových muzikálov – od West Side Story cez Bedárov, Cats, Fantóma opery až po Chicago, Evitu a Mamma Mia!. „Na Slovensko a do Českej republiky privezieme to najlepšie zo slávnej histórie i súčasnosti Broadway,“ uviedol dirigent Keith Lockhart, ktorý od roku 1995 vedie slávny Boston Pops Orchestra. Sériu koncertov, ktoré sa už nebudú opakovať, odohrá Česká filharmónia pre umocnenie výnimočného večera, na scéne doplnenej vizuálnymi efektami a veľkoplošnými projekciami.

Najprestížnejšie české hudobné teleso, Česká filharmónia, ponúkne muzikálové melódie v interpretácii broadwayských hviezd po prvýkrát. Repertoár dvojhodinovej show predstaví originálne podanie skladieb ako Maria, The Phantom of The Opera, I Dreamed a Dream, Dancing Queen, Hello, Dolly či Don’t Cry for Me, Argentina.
 

Usporiadateľom je spoločnosť NOGUP Agency Slovensko.

2.2.2016 Praha, O2 aréna
3.2.2016 Brno, Kajot aréna
4.2.2016 Ostrava, ČEZ aréna
5.2.2016 Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu


Česká filharmónia
Česká filharmónia sa čoskoro po založení v roku 1896 stala najvýznamnejším českým symfonickým orchestrom a už pred 1. svetovou vojnou si na evrópskych scénach vybudovala značné renomé. Do histórie orchestra sa počas sto devätnástich rokov jeho existencie zapísala celá rada českých i zahraničných osobností. Česká filharmónia si v súčasnosti znovu vydobyla povesť jedného z najzaujímavejších inštrumentálnych telies na svetových pódiách. Spolupracuje s významnými sólistami, pravidelne vystupuje v najvýznamnejších svetových koncertných sálach, okrem iných v sále Berlínskej filharmónie či tokijskej Suntory Hall, Carnegie Hall a v sále NCPA v Pekingu. So svojim šéfdirigentom Jiřím Bělohlávkom podnikla úspešné turné po Chorvátsku, Taliansku, Japonsku, Nemecku, Poľsku, Slovinsku, Spojených arabských emirátoch, Španielsku, Švajčiarsku a Veľkej Británii. Za svoje pôsobenie získlala množstvo prestížnych ocenení.

ASHLEY BROWN – soprán
Pôvodná predstaviteľka titulnej role broadwayského muzikálu „Mary Poppins“, za ktorý obdržala prestížnu ceny Outer Critics a Drama League. V New Yorku hrala v divadelnej adaptácii Disneyho filmu „The Beauty and The Beast“. Vystupuje s poprednými orchestrami USA i Veľkej Británie, hosťovala v BBC Orchestra po boku Josha Grobana. Štyrikrát spievala na špeciálnom cykle koncertov - the New York Pops at Carnegie Hall.

MARIN MAZZIE – mezzosoprán
Bola trikrát nominovaná na cenu Tony a naposledy na Broadwayi úspešne účinkovala v roku 2014 v muzikálovom spracovaní filmu Woodyho Allena Výstrely na Broadwayi. V New Yorku a v Londýne hrala v predstaveniach Next to Normal, Kiss Me, Kate, Monty Python’s Spamalot, Ragtime, Passion, Man of LaMancha a The Vagina Monologues.
Absolvovala koncertné vystúpenie v Carnegie Hall, hosťovala v Newyorskej filharmónii a v Lincoln Centre New York spievala na poctu Sondheim: The Birthday Concert.
@MarinMazzie  @MarinAndJason

JASON DANIELEY – tenor
V súčasnosti účinkuje v broadwayskom muzikále The Visit na motívy hry Friedricha Dürrenmatta. So svojou manželkou Marin Mazzie vytvoril ústrednú dvojicu muzikálu Next to Normal a patrí k pôvodnému broadwayskému obsadeniu muzikálovej komédie The Full Monty.
Je častým hosťom koncertov popredných symfonických telies, spieval s Newyorskou filharmóniou a s the BBC Pops Orchestra.

RODNEY EARL CLARKE – bass
Účinkoval v novej verzii broadwayského muzikálu Leonarda Bernsteina, On the Town a režisér Kenneth Branagh ho obsadil do filmovej verzie Mozartovej opery Čarovná flauta. V londýnskej Royal Albert Hall spieval na evente The Broadway Sound Prom a u berlínskych filharmonikov debutoval v koncertnej verzii opery George Gershwina Porgy & Bess.
 

Vstupenky na podujatie ČESKÁ FILHARMÓNIA BEST OF BROADWAY v Bratislave zakúpite tu.

Top