WALTER SCHNITZELSSON, IVAN AND THE PARAZOL




Dátum/Date:
03.06.2016 o 19.30 h
Miesto konania/Place of event:
Stredisko kultúry Bratislava - Nové Mesto, Vajnorská 21


Popis/Description:
Jún bude na Vajnorskej patriť živelnému rock'n'rollu, ktorý vás nabije energiou na celé leto.
V piatok 3. júna sa v priestoroch retro kulturáku predstaví slovenská kapela Walter Schnitzelsson a ako predkapela vystúpia maďarskí Ivan & The Parazol, ktorí do Bratislavy pricestujú z Budapešti. Príďte vypustiť dušu do priestorov s najlepším zvukom v Bratislave!
Koncerty v kulturáku pre vás pripravuje Stredisko kultúry Vajnorská v spolupráci s go2stage.

WALTER SCHNITZELSSON
Kapela funguje v zložení Jozef Rezník (gitara, spev), Jakub Joštiak (basgitara, vokály) a Miroslav Michale (bicie) od roku 2011. Svoje prvé EP Mother vydali v roku 2012, z neho pochádza aj hit s rovnomenným názvom a s chytľavým refrénom „Everybody Wants To See Your Mother Naked“.
Trio Walter Schnitzelsson sa do slovenských hudobných dejín zapísalo debutovým albumom Fever ešte v roku 2013. Pochádzajú z neho hity ako This Night's Fever, Cut Your Hair či Million Years. Ich úspešný debut zarezonoval aj na Radio_Head Awards, kde si prevzali ocenenie Nováčik roka.
V roku 2015 vydali akustické EP Ebony Session. Album obsahuje štyri pesničky v akustickej úprave z úspešného debutového albumu Fever.
Kapelu ste mali možnosť vidieť na festivaloch ako Grape, Waves, Pohoda, ale aj v Holandsku na showcase festivale Eurosonic Noorderslag.
Začiatkom roka vydali nový singel Trap a k nemu rovno videoklip z kancelárskeho prostredia. V súčasnosti pracujú na novom albume a v týchto dňoch vypúšťajú nový singel. Ten zaznie aj na koncerte na Vajnorskej. Nezmeškaj to!

IVAN & PARAZOL

Rock'n'rollová kapela Ivan & Parazol na čele s charizmatickým frontmanom Ivánom Vitárisom vás presvedčí o tom, že aj rock môže znieť moderne. V ich chytľavých skladbách budete počuť autentický zvuk 60. a 70. rokov. Ten kapela dosahuje vďaka rôznym analógovým syntetizátorom, thereminu a drsným gitarám. V Budapešti vypredávajajú Ivan & Parazol sály s kapacitou 1400 ľudí. Na Slovensku sa predstavili minulý rok v rámci festivalu Waves.
Ich singel Take My Hand sa stal promo songom najväčšieho svetového showcase festivalu SXSW a singel Together sa stal hymnou festivalu Sziget na rok 2014. V tom istom roku sa chalani ocitli na hlavnom pódiu na Szigete a hrali ako predkapela pred Deep Purple.
Rock´n´rollová kariéra tejto päťčlennej kapely sa začala v roku 2010, kedy sa chalani stretli na konzervatóriu v Budapešti. Ich groovy rock si veľmi rýchlo našiel publikum. Už o dva roky na to sa predstavili na festivale SXSW v Amerike. Úspešný koncert im zabezpečil hranie na festivale CBGB v New Yorku a pár hraní v Británii a v neposlednom rade doma na MTV EMA Best Hungarian Act.
V roku 2013 vydávajú LP "Mama, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?". Album hneď zarezonoval a získal si pozitívny feedback od fanúšikov aj kritikov.
V roku 2014 vydávajú druhý album Mode Bizarre. Na jeseň 2015 vydávajú tretí album The All Right Nows. Skladby ako Modernial, Cold & Deep alebo Grand Club sa hneď stali najväčšími hitmi na energických koncertoch Ivan & The Parazol.


Vstupné/Entry: 5,00 EUR (Na mieste v deň podujatia 7,00 EUR.)
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.

VSTUPENKY NA KONCERT - WALTER SCHNITZELSSON, IVAN AND THE PARAZOL
Top