VLADIMÍR MIŠÍK & ETC

Legenda českého rocku Vladimír Mišík koncertuje od nedele na Slovensku so skupinou ETC...


Koncertom v žilinskom Dome umenia Fatra v nedeľu 27. mája o 19.00 sa začne slovenské turné Vladimíra Mišíka & ETC..., na ktorom jedna z navýznamnejších postáv nielen českej ale aj česko-slovenskej rockovej scény predstaví skladby z najnovšieho albumu Ztracený podzim.  Znieť budú i najznámejšie skladby z Mišíkovej dielne ako Variace na renesanční téma („Večernice“) či Sluneční hrob. Turné bude pokračovať v pondelok 28. mája v Prešove, v utorok 29. mája v Košiciach a skončí v stredu 30. mája v Bratislave, v Koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.
Hosťom turné je fenomenálny česko-americký mandolinista Radim Zenkl, ktorý patrí vo svojom odbore k absolútnej svetovej špičke.

65-ročný spevák a gitarista Vladimír Mišík patrí k najvplyvnejším umelcom českej rockovej scény, na ktorej pôsobí nepretržite už od 60. rokov. Účinkoval v rôznych formáciách, no do dejín českého ale aj česko-slovenského rocku nezmazateľne vstúpili najmä jeho vlastné projekty, či skupiny, ktoré spoluzakladal: Matadors, Blue Efect a ETC..., ktorá vznikla r. 1974. Skupina mala v 80. rokoch komunistickým režimom dva roky zakázanú činnosť, napriek tomu hrá dodnes a r. 2010 vydala s Mišíkom jeho zatiaľ posledný album Ztracený podzim. Celkový počet Mišíkových platní a CD už presiahol dvadsiatku. Patrí k nim napr. aj jazz-rockový album skupiny Flamengo Kuře v hodinkách z r. 1972, ktorý sa cituje ako jeden z najlepších projektov v histórii českého rocku a v súčasnosti sa dočkal špeciálnej limitovanej reedície.
Hudba Vladimíra Mišíka sa štýlovo síce pohybuje na rockovom pôdoryse, s výrazným gtarovým zvukom, no je ovplyvnená blues a koketuje aj s prvkami country. Neodmysliteľnou súčasťou Mišíkovej kariéry je spolupráca s výraznými textárskymi osobnosťami.


Vladimír Mišík & ETC... na Slovensku:

27.5. 19:00  Dom umenia Fatra, Žilina
28.5. 19:00 Kino Scala, Prešov
29.5. 20:00 GES klub, Košice
30.5. 19:00 Koncertné štúdio SRo, Bratislava

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie VLADIMÍR MIŠÍK & ETC

Top