Jesenné Jazzové Dni Košice 2013

Dátum a miesto konania/Date and place of event: 25.10.2013 o 19:00 hod,. Infiniti aréna - Košice 
Cena/Price:
12 Eur, v deň akcie na mieste konania 14 Eur

 
Moderátor: Tibor APA Egry
BRAND NEW HEAVIES
Priekopníci londýnskej acid jazzovej scény sú jednou z najúspešnejších britských kapiel, v ktorých tvorbe nájdete mix jazzu, funku, soulu, ale aj hip-hopu. Kapelu založili ešte v polovici 80. rokov traja kamaráti zo školských čias ako čisto inštrupentálnu, pod názvom Brother International a výborne im to klape až do súčasnosti. Pod názvom The Brand New Heavies začali účinkovať pri podpise svojho prvého nahrávacieho kontraktu. Kapela je zárukou absolútnej jazz-funkovej kvality.

CHICAGO BLUES CONNECTION
Terrence Williams/drums je rodákom z Chicaga, v jedenástich rokoch sa začal venovať hre na perkusie a neskôr na bicie. Na konte má viac ako 31 albumov s viac ako 18timi rôznymi hudobníkmi/spevákmi, kde kooperoval ako bubeník, perkusionistia či dokonca ako vokalista. Domácou pôdou sú ale gospelové zbory.
Roman Mečiar/guitar jeden z najlepších blues a rhythm and bluesových gitaristov v strednej európe. Má za sebou účinkovanie na najprestížnejších európskych blues festivaloch aj keď na Slovensku nie je až takým známym gitaristom.
Michal Šimko/bass špičkový slovenský basgitarista - momentálne spolupracuje s Petrom Lipom a inými...
Mário "GAPA" Garbera/sax je jedným z popredných slovenských saxofonistov. Venuje sa prevažne funku a soulu. Spolupracuje s top hudobníkmi a interprétmi nielen zo Slovenska...

INSIDE GROUP
Formácie vznikla v júni 2012 kedy sa trojica muzikantov zo skupiny Andy Belej quartet rozhodla robiť vlastnú autorskú inštrupentálnu hudbu. Kompozície v štýle jazzrock a fusion, posunuli skupinu aj na BJD 2012. Inside Group funguje v zostave: Peter Uher - gitara, Vilo Cicoň - basgitara a Vilo Stanek - bicie.

Vstupenky na Jesenné Jazzové Dni Košice 2013 v predaji

Top