Na Topfeste vystúpi držiteľ Zlatého glóbusu Jared Leto a možno aj Oscara!

Jared Leto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dátum/Date: 26. - 28.06.2014
Miesto konania/Place of event: Letisko Piešťany

Jared Leto, spevák skupiny Thirty Second To Mars, ovláda nielen pódiá, ale výborne mu to ide aj pred kamerou. Multitalentovaný umelec sa aktuálne teší z nominácie na ocenenie americkej Akadémie filmových umení a vied.

Jared má za sebou už množstvo úloh, rola v novej snímke Dallas Buyers Club by však preňho mohla byť prelomová. Vo filme si zahral transsexuála Rayona chorého na AIDS.
Kvôli nakrúcaniu musel spevák, ktorý sa aj so zvyškom skupiny predstaví na tohtoročnom Topfeste, výrazne schudnúť. Nemal s tým však väčší problém, podobnej výzve už čelil pred filmom Requiem za sen, kde hral drogovo závislého.

Film Dallas Buyers Club, ktorý príde čoskoro aj do slovenských kín, sa celkovo v súvislosti s tohtoročnými Oscarmi často skloňuje. Dráma režiséra Jeana-Marca Valléeho zobrazuje príbeh z 80. rokov a túžbu dvoch mladíkov ochotných urobiť pre zdolanie zákernej choroby všetko. V hlavnej úlohe sa predstavil Matthew McConaughey, viacerí kritici sa krátko po premiére zhodli, že by mohlo ísť o jeho životnú rolu.

Jared Leto je horúcim kandidátom na Oscara v kategórii najlepší herec vo vedľajšej úlohe, mnohé odborné weby ho po štvrtkovom zverejnení nominácií favorizovali. „Absolútne som to nečakal, je to neuveriteľné. Ďakujem celému štábu, je to jeho zásluha. A zároveň to nie je pocta len pre mňa, ale aj pre ľudí, ktorí v skutočnosti žijú s aidsom a pre tých, ktorých sme preň stratili,“ komentoval Jared svoju nomináciu na sociálnej sieti.

Spolu s ním sú v hre o Oscara Barkhad Abdi za film Captain Philips, Jonah Hill (Vlk z Wall Street), Bradley Cooper (Špinavý trik) a Michael Fassbender (12 rokov otrokom). Víťaza vyhlásia počas tradičného slávnostného galavečera 2. marca.

Spevák Thirty Seconds To Mars už pritom za svoju úlohu jedno významné ocenenie získal -  v tomto týždni dostal prestížny Zlatý glóbus, podobne ako jeho herecký kolega McConaughey.

Uvidíme, či v lete do Piešťan prinesie charizmatický herec a spevák aj svoju cenu (ceny), isté však je, že fanúšikovia sa na Topfeste (26. – 28. 6. 2014) môžu tešiť na skvelú šou Thirty Seconds To Mars a ďalší bohatý program.

Permanentka 26.-28.6.2014 TOPFES 2014

VIP Permanentka 26.-28.6.2014 TOPFES 2014

Top