Detail info
Close

GOBLIN /IT/ + PERSONA GRATA /SK/

GOBLIN /IT/ + PERSONA GRATA /SK/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 18.03.2015 o 19:30 h.
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Nám. SNP 14 / Kolárska 3, Bratislava

Goblin "Profondo rosso/Deep red" World Tour 2015 - prvýkrát na Slovensku

Popis/Description:
Goblin je talianska kultová kapela, hrajúca symphonic/progressive rock. Z jej dielne pochádzajú soundtracky k najznámejším filmom Daria Argenta, režiséra milovaného a obdivovaného veľkým Quentinom Tarantinom, a to najmä vďaka jeho hororom, radiacim sa dnes už ku klasikám svetovej kinematografie. Hudba Goblin je však nerozlučne spätá aj s filmami iných významných režisérov ako Bruno Corbucci, Joe D’Amato a tiež so “Zombiem” Američana George Romera.
Veľký úspech zaznamenal soundtrack k filmu “Profondo rosso” (dnes má už 40 rokov), len počas prvého roku od vydania bolo z neho predaných milión kópií, pričom v rebríčkpoch predávanosti Long Playing sa udržal 52 týždňov, z toho 16 figuroval na prvom mieste.
V 70-tych rokoch Goblin spolupracovali s Eddiem Offordom, producentom Yes, Emerson Lake and Palmer, Gentle giant atď., ktorý sa okamžite po vypočutí ich demo nahrávky podujal na produkciu ich albumu.
Skupina je mimoriadne aktívna aj na koncertnom poli, v posledných rokoch títo muzikanti absolvovali niekoľko úspešných svetových tournee so zastávkami napr. v Japonsku, Kanade, USA a v Európe, kde ako headlineri vystúpili na viacerých festivaloch.
Goblin ovplyvnili hudobnú produkciu početných skupín v štýloch rock, heavy metal a dark, mnohí mladší hudobníci ich zaraďujú medzi svoje vzory a inšpirátorov.
V roku 2014 boli Goblin zaradení do programu festivalu MITO, kde sa stretávajú najlepší interpreti a tvorcovia klasickej a súčasnej hudby.

• Claudio Simonetti: klávesy
• Bruno Previtali: gitary
• Federico Amorosi: basgitara
• Titta Tani: bicie

Persona Grata
je progrocková skupina z Bratislavy, ktorú ako jediného slovenského interpreta v rámci žánrovej komunity uznávajú fanúšikovia na celom svete. Tvoria ju Nina Sivošová (spev, flauta), Martin Stavrovský (spev, gitara), Peter Luha (gitara), Matej Mikloš (klávesy), Ján Šteňo (bicie, perkusie) a Timo Strieš (basgitara).
Do širšieho povedomia sa Persona Grata dostala minulý rok po vydaní svojho debutového albumu Reaching Places High Above, obsahujúceho výber piesní z dlhoročnej tvorby. Vyzretá nahrávka okamžite zaznamenala vynikajúce ohlasy nielen v slovenskej progrockovej komunite, ale hlavne v zahraničí.
Hudba bratislavskej kapely je síce najčastejšie zaraďovaná do spomínaného štýlu, ale sami členovia ju popisujú ako zmes altrocku s prvkami metalu, fusion a miestami aj jazzu. Možno teda povedať, že Persona Grata do progresívno-rockového štýlu prináša nové kvality. Pod vplyvom domácej artrockovej produkcie kapiel ako Collegium Musicum, či Fermata si vybudovala vlastný zvuk charakterizovaný invenčnou kompozíciou a komplexnými rytmami, a aj vďaka tomu sa jej vo svete rockovej hudby podarilo etablovať ako jednému z najlepších nezávsilých projektov v strednej a východnej Európe.
Začiatkom roka 2014 si Persona Grata vyslúžila uznanie na profesionálnej scéne v USA, konkrétne zo strany značky InsideOut Music, keď bola prizvaná na festival Progressive Nation At Sea. Festival sa konal v Miami v štáte Florida a Persona Grata tam ako jediný zástupca strednej Európy zdieľalapódium s najväčšími rockovými hviezdami.
Organizátormi jedinečného taliansko-slovenského progrockového dvojkoncertu sú Taliansky kultúrny inštitút a Salek Production.

Organizátori: Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave, Salek Production 
v spolupráci s: Music Show International 

AKCIA: 1+1 ZDARMA (Zakúpte si jednu vstupenku a druhú máte zdarma.)
Vstupné/Entry
:
Plocha (státie): 12,50 €
Balkón (voľné sedenie): 20 €
Cena vstupeniek sa bude zvyšovať!

Zľavy a vstupenky pre deti/Discount and tickets for children: vozíčkar: 5 € z kategórie Plocha

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS: 
MARCUS MILLER /USA/
LUKÁŠ ORAVEC QUARTET FEAT. VINCENT HERRING /USA/ + KOMPOST 3 /AT/
GREGORY PORTER /USA/
LIZZ WRIGHT /USA/
FABRIZIO PATERLINI /IT/



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture GOBLIN /IT/ + PERSONA GRATA /SK/
Top