Detail info
Close

Galakoncert - Cecilia Bartoli

Galakoncert - Cecilia Bartoli

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 13.10.2011
Miesto konania/Place of event: Nová budova SND, Sála opery a baletu, Bratislava
Čas/Time: 19:30 hod.
Cena/Price: od 95,- eur
Popis/Description:

Už vyše dvadsať rokov patrí Cecilia Bartoli medzi absolútnu svetovú špičku. Osem miliónov predaných nosičov, sto týždňov medzi najhranejšími nahrávkami, veľa zlatých platní, štyri Grammy, deväť cien Echo a Bambi, dve Classical Brit Award a veľa ďalších prestížnych ocenení zobrazuje najpredávanejšiu klasickú umelkyňu súčasnosti.
Cecilia Bartoli spieva v najdôležitejších koncertních sieňach v Europe, v USA a v Japonsku. Okrem iného vystupovala v Metropolitnej opere v New Yorku, v Královskej opere v Londýne, v milánskej La Scale, v Bavorskej štátnej opere v Mníchove, na Festivale v Salzburgu a v Opere v Zürichu.
Koloratúrna mezosopranistka Cecilia Bartoli si urobila meno aj znovuobjavením hudby menej známych umelcov, ktorých diela vyhľadávala v archívoch. Medzi také projekty patrí Sacrificium, ktorým v roku 2009 sprístupnila poslucháčom spev kastrátov.
V kostoloch v Ríme od roku 1600 takmer tri storočia spievali sopránové a altové party kastráti. Najznámejšie strediská kastrácie boli Neapol (kde každý rok vykastrovali 2000 až 3000 chlapcov), Benátky, Bologna, Miláno a Florencia.
Vo svojom projekte sa Cecilia Bartoli sústredila na hudbu obdobia kastrátov. Tak ako niekoľko ďalších albumov, aj Sacrificium nahrala so zborom Il Giardino Armonico - talianskym súborom založeným v Miláne v roku 1985 Lucom Piancom a Giovannim Antoninim. Zbor sa venuje najmä interpretácii barokovej hudby 17. a 18. storočia hranej na dobových nástrojoch. Sacrificium – vyšlo aj na CD a na DVD. Za Sacrificium získala Cecilia Bartoli cenu Grammy 2011 za najlepší vokálny výkon v klasickej hudbe.

Aktuálne informácie/News: www.kapos.sk



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top