Paul Anka odkladá svoje európske turné, vrátane koncertu, ktorý mal byť 05. februára v Bratislave.

21.1.2016 12:42

Slávny swingový spevák Paul Anka oznámil odloženie svojho plánovaného koncertu v Bratislave. Ten sa mal uskutočniť 5. februára 2016 v Incheba Expo Bratislava. Vystúpenie sa presúva na jún 2016. Presný termín bude oznámený do konca januára 2016.   Podľa vyjádrenia manažmentu Paula Anku ide o reakciu na súčasnú bezpečnostnú situáciu v Európe. Všetky vstupenky zostávajú v platnosti.

Paul Anka sa rozhodol odložiť svoje európske turné, ktoré bolo naplánované na február 2016. Po pôvodnom odložení koncertov v západnej Európe, ktoré Anka avizoval už pred Vianocami sa rozhodol  k rovnakému kroku aj v ďalších častiach starého kontinentu. Spevák a textár, ktorý stojí za veľkým počtom svetových hitov sa rozhodol reagovať na súčasnú situáciu v rámci bezpečnosti v Európe.  "Vzhľadom k pretrvávajúcim bezpečnostným obavám v Európe, bol Paul Anka nútený učiniť toto veľmi ťažké  rozhodnutie. Nadväzuje tak na niekoľko ďalších umelcov, ktorí sa rovnako rozhodli odložiť svoje koncerty v Európe. Paul Anka sa teší na svojich fanúšikov v náhradnom termíne, v blízkom období, " tlmočí Ankovo rozhodnutie jeho manažér Laurence Leader.

Všetky vstupenky, ktoré si do tohto obdobia fanúšikovia na koncert Paul Anka zakúpili, zostávajú naďalej v platnosti na vystúpenie v náhradnom termíne, ktorý usporiadateľ koncertu oznámi v najbližšie dni, do konca januára.  “V túto chvíľu usilovne  pracujeme na vyjednaní  náhradného termínu koncertu v júni 2016. Fanúšikovia sa nemusia obávať, že o koncert prídu. Zo strany manažmentu Paul Anku prišlo k uisteniu, že sa bratislavský, ako aj pražsky koncert uskutočnia v náhradnom termíne.  “Všetky  vstupenky zostávajú v platnosti," uviedla za usporiadateľskú agentúru JVS Group, Zuzana Benediktová.

Paul Anka je právom považovaný za veľkú osobnosť svetovej populárnej hudby. Svoj najznámejší hit, pieseň Diana, nahral už vo svojich 15 rokoch a táto skutočnosť pre neho znamenala  vstup na svetové pódiá. Od tohoto obdobia  spolupracoval s ľuďmi ako Frank Sinatra, Buddy Holly, Frankie Lyman alebo Chuck Berry. Anka je taktiež veľmi precízny textár a skladateľ s vyšperkovaným citom pre melódiu a skladbu slov. Je autorom mnohých svetových hitov. Napríklad najznámejšia Sinatrova pieseň "My Way" patrí práve jemu, rovnako ako spolupráca s kráľom popu Michaelom Jacksonom. S tým napísal svetovo úspešnú skladbu "This Is It", ktorá dala meno Jacksonovmu už neuskutočnenému turné. Anka je taktiež autorom piesne "Love Never Felt So Good", ktorá bola vydaná ako Jacksonove posmrtné dielo, svoju časť na nahrávku naspieval aj Justin Timberlake. Anka okrem iného stál aj za štartom kariéry súčasnej swingovej superstar Michaela Bublého, ktorému v roku 2003 koprodukoval album. 

Informácie o prípadnom vracaní vstupného budú zverejnené po oznámení nového termínu podujatia.

Top