TOPFEST 2019 ohlasuje prvého headlinera, na festivale zahrá legendárny gitarista Slash!

TOPFEST 2019 ohlasuje prvého headlinera, na festivale zahrá legendárny gitarista Slash!

 

8.11. 2018

Festival TOPFEST má pre fanúšikov bombastickú správu! 28. júna 2019 vystúpi na festivale rocker Slash! Gitarista a skladateľ zahrá spoločne so spevákom Mylesom Kennedym a sprievodnou kapelou The Conspirators. Slash príde naživo predstaviť nový album "Living The Dream", ktorý vyšiel nedávno. Slasha označil časopis Time v roku 2009 ako číslo 2 v zozname desiatich najvýznamnejších gitaristov všetkých čias.Nenechajte si ujsť legendárneho člena Guns N' Roses naživo, jeden z našich najlepších festivalov sa bude opäť konať na svojej domovskej scéne – v areáli na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom.

 

Festival TOPFEST zverejnil meno prvého headlinera! Na Zelenej vode vystúpi 28. júna 2019 gitarista a skladateľ Slash. Preslávil sa ako gitarista skupiny Guns N' Roses, ktorú v roku 1985 spoluzakladal. Kým ju v roku 1996 opustil, aby sa venoval sólovej kariére, nahral s ňou päť albumov. Pôsobil v rôznych hudobných projektoch. V superskupine Velvet Revolver sa napríklad stretol s bývalými spoluhráčmi z Guns N' Roses, alebo so spevákom Scottom Weilandom zo Stone Temple Pilots.Prvý sólový album vydal v roku 2010 a hosťujú na nej Ozzy OsbourneDave Grohl z Foo Fighters alebo Fergie zo skupiny Black Eyed Peas. O dva roky neskôr nasledoval album "Apocalyptic Love", na ktorej už spolupracoval so spevákom Mylesom Kennedym z kapely Alter Bridge. Nahrávka "World On Fire", ktorá vyšla v roku 2014 pod hlavičkou Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, je jeho tretím sólovým počinom. A druhým albumom v zostave s Mylesom Kennedym, bubeníkom Brentom Fitzom a basgitaristom Toddom Kernsom. Novinka „Living The Dream“ je tretím radovým albumom, ktorú Slash vydal s týmto zoskupením. Na 12-tich originálnych skladbách sa Slash inšpiruje rôznymi hudobnými štýlmi a podáva ako vždy šťavnatý gitarový výkon.

Časť materiálu z novej platne som začal pripravovať ešte počas turné k predchádzajúcej nahrávke. Nápady k piesňam vznikali v hoteli alebo aj na zvukovej skúške priamo pred koncertom.Názov albumu má byť v skutočnosti sarkastickým vyhlásením o súčasnom svete, v ktorom žijeme. Myslím si, že je tentokrát viac rozmanitý. Na každom novom albume sa snažíme prísť s niečím aktuálnym, čo odráža práve tento moment v čase. Nahrávanie s touto kapelou a hranie na pódiu je pre mňa zmyslom života," prezradil Slash.

Na pomoc s nahrávaním nového albumu si kapela opäť prizvala producenta Michaela "Elvisa" Basketta, ktorý je známy spoluprácou s kapelami ako Alter Bridge a Incubus. Predchádzajúce albumy Slasha a The Conspirators  World On Fire a Apocalyptic Love  sa dostali do Top 10 v rebríčkoch v dvanástich krajinách sveta a priniesli gitaristovi veľké uznanie. Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators uvidia slovenskí fanúšikovia na festivale TOPFEST 28. a 29. júna.


"Tento rok máme turné po USA a potom sa presunieme do Európy, Južnej Ameriky a Austrálie. Pokúsime sa zasiahnuť čo najviac miest. Tak ako sa mi páči proces písania a nahrávania, tak považujem za najviac zmysluplné zahrať našu hudbu pred publikom. Pre mňa je vždy najdôležitejšie živé hranie spolu s kapelou pre našich fanúšikov. To je to, čo mám najradšej," teší sa na koncerty Slash.

 

Okrem Slasha zahrajú na 16-tom ročníku TOPFESTu kapelyHorkýže Slíže, Doctor P.P. či The Circus Brothers. Príďte zažiť dokonalú festivalovú atmosféru na TOPFEST 28. až 29. júna 2019 na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom, okrem koncertov na vás čakajú aj skvelé atrakcie.

Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.sk
na: https://www.ticketportal.sk/Event/TOPFEST_2019Permanentku na festival si do konca roka môžete kúpiť za 35 eur! Všetky informácie sú dostupné na www.topfest.ska na https://www.facebook.com/search/top/?q=topfest

Top