GIPSY KINGS

GIPSY KINGS

20.10.2011 o 20 hod.  Športová hala Pasienky, Bratislava
Jediný koncert GIPSY KINGS na Slovensku
Vstupenky exkluzívne v sieti TICKETPORTAL.SK

Gipsy Kings sú v celosvetovom merítku jednoznačne najúspešnejšia francúzska skupina. Od svojho prvého hitu Bamboleo, ktorý vydali v roku 1987, predali viac ako 20 miliónov nosičov, natočili dva hudobné filmy a v ďalších filmoch znela ich hudba (napr. v kultovom „Big Lebowski“). Hudba Gipsy Kings vychádza z flamenca, ale svetovú popularitu jej zaistilo neortodoxné, popové prevedenie autorských pesničiek. Svoj hudobný štýl označujú ako Rumba Flamenca Camargue z južného Francúzska.
Kapelu tvoria bratia Reyesovci (Nicolas, Canut, Paul, Patchai, Andre) a Baliardovci (Tonino, Paco, Diego), potomkovia španielských cigánskych rodín, ktoré utiekli na juh Francúzska v priebehu španielskej občianskej vojny. José Reyes, otec bratov Reyesovcov, bol slávny spevák flamenca; spieval s gitaristom Manitas de Plata a medzi ich obdivovateľov patrili napr. aj John Steinbeck, Charlie Chaplin, Pablo Picasso, Miles Davis či Salvador Dalí.
Za svoju viac ako dvadsaťročnú kariéru vydali 18 albumov vrátane výberov nejväčších hitov. Okrem hitu Bamboleo si mnohí iste spomenú aj na piesne Volare či Baila Me. V marci 2004 vydali album Roots, v ktorom sa po mnohých rokoch obišli bez bicích nástrojov, elektrickej basy a syntezátorov. Muzikanti sa týmto albumom vracajú ku svojím koreňom, k jednoduchým, ale napriek tomu pôsobivým piesňam. V septembri 2006 skupina vydala zatiaľ posledný album s názvom Pasajero, na ktorom sa nacháza 14 pesničiek.
Pre niekoho sú slávni , pre niekoho "notoricky známi". Nepopierateľné je, že sú snáď najznámejšou - a samozrejme aj komerčne najúspešnou hudobnou skupinou, ktorá vychádza z rómskych hudobných tradícií. Vypredanú premiéru na Slovensku mali 25.apríla 2008 v ŠH Pasienky v Bratislave a o deň neskôr v Košiciach.
Teraz prichádzajú na svoj jediný koncert na Slovensku, ktorý bude 20.októbra 2011.
Bratislavskú halu Pasienky až po strechu zaplní horúci južanský temperament a môžete si byť istí, že vás nenechá v kľude. Aj s pribúdajúcim vekom to týmto pánom hrá pekne svižne a z každého úderu do strún cítite neskutočnú energiu. Usporiadatelia celého európskeho turné Gipsy Kings sľubujú profesionálnu organizáciu, ktorú si všetci fanúšikovia isto zaslúžia a ocenia.
Vstupenky na tento výnimočný a jediný koncert na Slovensku štartujú na cene 28 EUR exkluzívne v predpredaji siete Ticketportal.
Viac o skupine:
www.gipsykings.com alebo http://en.wikipedia.org/wiki/Gipsy_Kings
TV kanál : http://www.youtube.com/user/GipsyKingsOfficial
Informácie o koncerte:
www.brnokoncert.cz

Vstupenky/Tickets na podujatie GIPSY KINGS

Top