MDPOH - program marec

Miesto konania: Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

Testosterón, Andrzej Saramonovicz
Dátum konania: 3.3.2011 o 19.00 h  
Vstupné: 12,-€ ,9 -€

DAB Nitra
Réžia: Peter Mankovecký
Hrajú: Milan Ondrík, Marián Slovák, Peter Kadlečík, Martin Fratrič, Martin Nahálka, Juraj Hrčka, Ivan Vojtek 
Divadelná komédia o tom, čo si muži myslia o ženách. Manifest mužskej prapodstaty. Svet žien a svet mužov. Pánska jazda, v ktorej tón udávajú dámske sukne. Ženy v centre mužskej pozornosti a ich záujmu!  Režisér, hudobník a herec Peter Mankovecký vytvoril spolu so siedmimi hercami vynikajúcu pánsku jazdu.  Testosterón je herecký koncert plný nápaditých hereckých situácií a etúd, ktoré ani raz neskĺznu do trápnosti, dokážu si počas celej inscenácie udržať tempo a humor.
Láska, sex a túžba dobyvateľov. Hľadanie odpovede, kto komu vládne. Je vôbec možné dosiahnuť harmóniu v splynutí tiel a duší našich rozdielnych pováh?

Lakomstory z Londýna, Charles Dickens – Kamil Žiška
Dátum konania: 6.3.2011 o 15.00 h
Vstupné:  3,- € , voľné sedenie

Staré divadlo Karola Spišáka, Nitra
Réžia: Kamil Žiška
Hrajú: Ján Hrmo, Oľga Schrameková, Ivan Gontko, Roman Valkovič, Milan Vojtela
Inscenácia, na motívy svetoznámeho príbehu Charlesa Dickensa Vianočná koleda, je určená pre deti od 4 rokov.  Napriek pôvodnej neveselej predlohe, v kto­rej sa stretávame s chudobou a s lakomým Scroogom pripravil režisér Kamil Žiška s nitrianskymi bábkohercami zábavnú a úsmevno-hojivú inscenáciu plnú vtipu, recesie a radosti, na ktorej sa určite vaše deti dobre zabavia.

GOLDBERGOVSKÉ VARIÁCIE, George Tabori
Dátum konania: 7.3.2011  o 19.00 h
Vstupné:  10 €,  8 €

Réžia: Peter Mankovecký
Hrajú: Martin Huba, Lukáš Latinák, Marián Miezga, Róbert Jakab, Juraj Kemka, Darina Abrahámová, Jana Oľhová, Dominika Kavaschová
 „Crazy“ tragikomédia plná irónie, mrazivo čierneho humoru a grotesky ponúka s nadhľadom pohľad na stvorenie sveta ako (s)tvorenie divadelnej inscenácie. Režisér Boh a herci ľudia. V Pred divákmi sa odohráva šialený a sarkastický dialóg,  ktorý  napadá stereotypy, sebaľútosť  a dogmy a dáva ich do kontrastu s obyčajnými ľudskými osudmi.

Zo zlatého fondu Juraja Kubánku, SĽUK
Hudobno-tanečný scénický program
Dátum konania: 8.3.2011 o 19.00 h
Vstupné: 9 €, 7 €

Nádherne a invenčne spracované podoby slovenského folklóru v podaní profesionálneho umeleckého súboru – SĽUK patria k nezabudnuteľným diváckym zážitkom!  Tanečný súbor
a ľudový orchester vás svojím programom vtiahne nielen do sveta autentického folklóru, ale aj folklóru v modernej scénickej podobe. Predvedie najúspešnejšie diela z predchádzajúcich období, tanečné kompozície dlhoročného umeleckého šéfa a choreografa Juraja Kubánku na hudbu T. Andrašovana, S. Stračinu, J. Cikkera, P. Tonkoviča a J. Pálku. 

Lakomec,  Jean Baptiste Poquelin Molière
Dátum konania: 10.3.2011 o 19.00 h
Vstupné:  9 €, 7 €

DJZ Prešov
Réžia:  Marián Pecko
Hrajú: Jozaf  Stražan, Boris Srník, Stanislava Pázmányová, a. h., Matej Lacko, Jana Jurišincová a ďalší
Komédia Lakomec patrí k vrcholným majstrovským dielam a dodnes nestratila energiu života. Harpagonova téma prekonala a prekonáva čas. Preto možno bez obáv historické kulisy hry kedykoľvek zameniť. Akým významom naplnila pojem lakomstvo naša doba? Inscenácia majstrovskej, brilantnej komédie ponúka mnohoznačnejšiu odpoveď. Nielen bláznivo zábavnú, pokúša sa o viac.

DVAJA VERONSKÍ ŠĽACHTICI, W.Shakespeare
Dátum konania: 17.3.2011 o 10.00 h
Vstupné:  4 € voľné sedenie

Mestské divadlo Žilina
Réžia: Réžia: P. Gábor a. h.
Hrajú: N. Šáro, J. Dobrík, G. Tóth a. h., B. Bačo, R. Derzsi, I. Pagáčová, B. Zachar, K. Sihelská, R. Kianica, P. Klimašovský, J. Vitos a. h., R. Vitos, a. h., A. Hulmanová a ďalší
Shakespearov dramatický debut originálnym spôsobom spája tému priateľstva a lásky. Príbeh o dvoch nerozlučných priateľoch Valentínovi a Proteovi, ktorí odchádzajú do sveta, aby si zocelili ducha v ušľachtilej spoločnosti a naučili sa všetko, čo má vedieť mladý muž, hoden svojho pôvodu. Cesty im však skomplikuje láska. Majstrovská komédia, plná rafinovaných humorných slovných hračiek a prudkých citových zvratov, v ktorej Shakespeare rozohral všetky struny svojho básnického a dramatického talentu.

Turecká kavárna,  Robert Thomas
Dátum konania: 19.3.2011 o 19.00 h
Vstupné:  13 €, 11 €

Agentura HARLEKÝN, Praha
Réžia: Pavel Háša
Hrajú: Václav Vydra, Naďa Konvalinková, Jana Boušková, Matěj Hádek, Martin Kubačák
Skvelá inscenácia ponúkajúca tri komické a takmer detektívne príbehy odohrávajúce sa v Paríži vrcholí nečakanou a prekvapivou pointou. Vynikajúce herecké obsadenie plné výnimočných osobností a text napísaný brilantne a s veľkou láskou sú zárukou silného umeleckého zážitku. V útulnej parížskej kaviarničke sa počas zdanlivo všedných dní odohrávajú zdanlivo všedné situácie, v ktorých sa stretáva pestrá mozaika hostí, výsledkom je však čosi celkom iné.

BOSÉ NOHY V PARKU, Neil Simon
14.3.2011 o 19.00 h
21.3.2011 o 19.00 h
Vstupné:  9 €, 7 €

Réžia: Jozef Krasula
Hrajú: Lucia Rózsa Hurajová, Marek Majeský, Marta Sládečková, Štefan Kožka a Pavol Šajmovič
Predstavenie MDPOH realizované v spolupráci s OZ AEON.
Príďte sa skvele zabaviť na sviežej komédii o zamilovaných mladomanželoch, ktorí sa práve nasťahovali do spoločného hniezdočka lásky a pomaličky spoznávajú nielen „sladkú“ realitu manželského spolužitia. Začiatok ich manželstva je navyše poznačený sťahovaním sa do nového bytu, ktorý ani zďaleka nespĺňa štandard, na ktorý sú obaja zvyknutí z predošlého života. Tento stav, v ktorom jeden druhého spoznávajú v krízových situáciách a keď sa objavujú aj dosiaľ skryté charakterové nedostatky, vyvoláva viacero humorných situácií, ale aj „dramatických“ chvíľ. 

Jako Thelma a Louise, Jakub Nvota
Dátum konania: 23.3.2011 o 19.00 h
Vstupné: 10 €, 8 €

Divadelní spolek Frída
Réžia: Jakub Nvota
Hrajú: Bára Munzarová, Marika Procházková, Martin Trnavský, Radim Novák a Václav Trnavský
Strhujúci príbeh od oscarovej scenáristky Callie Khouri určite poznáte vo filmovom spracovaní Ridleyho Scotta s nezabudnuteľnou Susan Sarandon a Geenou Davis.
Thelma a Louise utekajú na malý výlet, aby sa aspoň na chvíľu uvoľnili zo svojho stereotypného života. Prežívajú pri tom všetky zážitky a emócie, ktoré im táto cesta poskytuje - priateľstvo, krásu, poníženie, strach, lásku, túžby, smrť, slobodu a vášeň…..Z malého výletu sa stáva skutočné putovanie, ktoré ich navždy zmení a spojí.

DETSKÝ DEŇ NA DOSKÁCH MDPOH
Dátum konania: 27.3.2011 od 14.00 h
Vstupné: 4 €

Bábkové divadlo na Rázcestí,Banská Bystrica

BUBÁCKA ROZPRÁVKA, Iva (Ne)bojsaňa
14.00 – v priestoroch divadelného bufetu. Čaká Vás uvoľnená atmosféra a pohodlie mäkučkých vankúšikov! Spokojne sa uvelebte a nechajte sa uniesť rozprávkou! Protistrašidelná rozprávka pre malých a veľkých, čo sa (ne)boja.
Scenár a réžia: Iva (Ne)bojsaňa
Hrajú: Mária Šamajová alebo Mária Danadová
Humorne ladená hra o tom, ako sa z bojazlivej Marušky stala odvážna baba Rambabucha. Rozprávka vznikla v rámci projektu Strach má veľké oči, ktorý vo forme viacerých vzdelávacích a divadelných aktivít poskytuje príležitosť, aby sa deti zamysleli nad svojím strachom a hľadali spôsoby, ako sa ho zbaviť a prekonať.

PIŠTÁČIK, Dušan Dušek
  
15.00 h – Veľká divadelná sála
Bábková hra pre deti od 4 rokov.
Réžia: Marián Pecko
Hrajú: Jozef Šamaj, Marianna Mackurová, Juraj Smutný
Veselá inscenácia o lietaní, snívaní, farebných slamkách,plná hravých príbehov výmyselníka Pištáčika, závistlivého Marcela a obyvateľov mesta Šaštín napísaná podľa známej knihy pre deti od Dušana Dušeka.

Od návrhu k inscenácii
16.00 h - V priestoroch divadelného bufetu
Rozprávanie o vzniku kostýmov a iných dôležitých rekvizít v divadle.
Vedie: Stanislava Belanová

Aktuálne informácie na stránke www.mestskedivadlo

Vstupenky na predstavenia v Mestskom divadle P.O.Hviezdoslava Bratislava

Top