Iva Bittová & Čikori

Dátum/Date: 2.6.2011 o 20.00 h
Miesto konania/Place of event:
Veľký evanjelický kostol, Panenská 2, Bratislava
Cena/Price: 15 € voľné sedenie

Spolupráca s Vladimírom Václavkom na CD Bílé Inferno,  vydanom vydavateľstvom Indies bola mimoriadna a po skúsenostiach v rockovej kapele Dunaj, kedysi silne kultovej (vtedy hral Vladimír basgitaru), sa časom umocnila, prehĺbila a prerástla do Čikori bandu, novej konštalácie s ľahko jazzovým nádychom. V dobe vzniku sme po týždni skúšania u nás v Lelekoviciach vyrazili na turné a po Čechách a Európe.
Nie veľmi priaznivý pre existenciu kapely bol fakt, že každý jednotlivý člen mal svoje priority v hudbe a v koncertovaní. Kapele chýbal rázny vodca a taktiež manažér, takže som všetkých v slabej chvíľke presvedčila k uskutočneniu nahrávky a v štúdiu vzniklo prvé CD Čikori. Asi po roku existencie sa naše snaženie rozpadlo na kúsky a v tej dobe boli organizátori koncertov lační skôr po mojich sólových projektoch.
Po dlhej odmlke mi prichádza množstvo ponúk k obnoveniu Bílého Inferna i Čikori. Na popud Zlínské filharmonie sa podarilo vzkriesiť množstvo  úžasného materiálu zo všetkých predchádzajúcich projektov v podobe velkého orchestrálneho aranžmá so živou prítomnosťou zoskupenia Čikori.
Odštartovali sme teda novú etapu, doplnili Čikori o Oskar Töröka, hrajúceho na trumpetu -, a v snahe priniesť taktiež novší materiál s radosťou berieme  ponuky hrať znova v ČR, ale i na festivaloch po Európe.
Koncert v Bratislave 2.6.2011 o 20,00 vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici č.2 bude prvý, ktorý Iva Bittová a Čikori odohrá na Slovensku.

Vstupenky / Tickets na koncert Iva Bittová & Čikori
Top