Marie Rottrová – VŠE NEJLEPŠÍ TOUR 2011

Marie Rottrová – VŠE NEJLEPŠÍ TOUR 2011
  
 
turné k 70.narodeninám a zároveň posledné verejné vystúpenia speváčky

19.10.2011 - ZIMNÝ ŠTADION ŽILINA

03.11.2011 - INTER HALA PASIENKY BRATISLAVA

16.11.2011 - ŠH CASSOSPORT KOŠICE

17.11.2011 - ZIMNÝ ŠTADION L.HORSKÉHO BREZNO

Hostia:
Petr Spálený, Jaroslav Wykrent, Petr Nemec, Vít Sázavský atd..

K svojmu tohtoročnému významnému jubileu - 70-tím narodeninám, sa rozhodla stálica slovenskej popmusic Marie Rottrová ukončiť aktívnu kariéru a vyráža na svoje posledné koncerty v podobe turné po Čechách a Slovensku, aby na pódiu oslávila svoje narodeniny s priateľmi - hosťami koncertov ako sú Petr Spálený, Jaroslav Wykrent, Petr Němec, Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský as ďalšími, ktorí ju v priebehu jej kariéry sprevádzali, a tiež aby sa rozlúčila so všetkými svojimi vernými fanúšikmi, ktorí ju boli veľkou oporou po celú dobu jej speváckej kariéry. Na Turné ju odprevadí ostravská skupina Flamingo a ďalší hudobní hostia.

Hovorí sa, že Marie Rottrová je dáma, ktorá vie starnúť. A teraz ukazuje, že vie v správnej chvíli aj skončiť. "Veľmi sa na tohtoročné turné teším, doprajem si odpočinok a pokoj a na jeseň sa naposledy postavím na pódia, aby som sa so všetkými svojimi hudobnými priateľmi a fanúšikmi rozlúčila. Ako inak, než svojimi pesničkami." Hovorí s úsmevom Marie Rottrová, ktorá za svoju kariéru vydala viac ako 20 albumov, desiatky výberov a odohrala vyše 3 tisíc koncertov.

 
Životopis

Pochádza z hudobníckej rodiny, otec bol organista, matka speváčka. Od mladosti sa učila hrať na klavír. Po maturite na bohumínskom gymnáziu pracovala ako úradníčka. V roku 1960 sa zúčastnila ostravskej hudobnej súťaže, ktorá hľadala mladé talenty a ktorú doprevádzal orchester Gustava Broma. Na podklade tejto súťaže dostala pozvánku do Československej televízie, kde vystúpila poprvýkrát s pesničkou Jana Hammera a Jaromíra Hořce Rozmarné stvorenia.

Po celú dobu odolávala ponukám na presídlenie do Prahy a až do roku 1985 zostávala verná rodnej Ostrave. Tu vystupovala s inštrumentálnou skupinou Františka Trnku, ďalej tiež s miestnymi skupinami Oktet, Samuel a Majestic. Svoje prvé gramofónové nahrávky sa dočkala až so skupinou Flamingo (neskôr bola premenovaná na skupinu Plameniaky ). Stálou členkou tejto bigbeatové kapely sa stala v roku 1969 . Tu spievala so spevákom Petrom Nemcom najmä soulový repertoár. V speváckej trojici Marie Rottrová-Petr Němec- Hana Zagorová na seba upozornila tiež na 2. bigbeatovém festivale v roku 1968 v pražskej Lucerne Prvé dlhohrajúce doska so skupinou Flamingo bola vydaná v roku 1970 , spievala na nej so spevákom Petrom Nemcom. Bola vydaná aj exportné verzie tohto prvého albumu pod názvom This Is Our Soul. O tom, že išlo o úspešný profesionálny štart, svedčí aj to, že začala aktívne spolupracovať prakticky so všetkými veľkými tanečnými orchestrami tej doby. Navyše sa objavilo aj niekoľko vynikajúcich textárov , ktorí pre ňu dokázali napísať veľmi krásne piesňovej texty. Predovšetkým sa jednalo o Jiřinu Fikejzovou , neskôr tiež o Jaroslava Wykrenta a Jaromíra Nohavicu . Dobre otextované pesničky a starostlivosť pri verejných vystúpeniach následne spôsobili, že si Marie Rottrová vytvorila image veľmi milé, príjemné a neustále optimisticky naladené ženy.

Spolu s koncertnými šnúrami sa dostavilo aj časté vystupovanie v Československej televízii , kde jej dávali veľa času i priestoru. Okrem muzikálového filmu Neberte nám princeznu sa stal veľmi úspešným a populárnym predovšetkým televízny program Divadielko pod vežou, ktorý mal 22 dielov a kam si Marie Rottrová pozývala veľmi atraktívny hostí. Vystupovali tu, okrem iného, napríklad Karel Gott , Pavel Bobek či Jiří Bartoška . S niektorými z nich natočila aj piesňovej duety .
Avšak koncom 80. let sa dostavili aj prvé osobné a zdravotné problémy a umelecká kariéra úspešnej speváčky bola definitívne narušená i spoločenskými udalosťami z novembra 1989 .

Od roku 2001 zažíva Marie Rottrová svoj veľký comeback. Po vydaní albumu Pozri v produkcii Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského z Nerez je opäť veľmi žiadanou speváčkou, o čom svedčí veľká predajnosť ich albumov a stále vypredaná vystúpení v Česku aj na Slovensku. Za album Pozri získala platinovú platňu.

Je to neuveriteľné, ale stálice českej populárnej hudby Marie Rottrová nemala prezentativní výber svojich najväčších hitov. Hoci sa v minulosti na trhu objavilo niekoľko výberov, išlo iba o žánrovo zameraná albumu. Až konečne v roku 2003 vyšiel exkluzívny výber Všetko najlepšie za ktorý dostala Marie Rottrová 2x platinovú platňu za viac ako 40 000 predaných kusov! Takmer každoročne sa toto CD objavuje znovu a znovu v oficiálnej českej hitparáde v Top 50! Čo dokazuje že je o tento výber stále veľký záujem, aj po 8 rokoch od jeho vydania!

Roku 2004 vychádza album plné duetov s názvom Ty a ja. Obsahuje duety s Karlem Gottem, Petrem Němcem, Karlem Černochem, s Pavlem Bobkem.
V roku 2005 vychádza pokračovanie úspešného výberu Všetko najlepšie s názvom Všetko najlepšie 2 ktoré bolo ocenené zlatou platňou.

V poslednej dobe úzko spolupracuje so spomínanými Vítom Sázavským a Zdeňkom Vřeštálem a opäť aj so skupinou Flamingo so spevákom Petrom Nemcom a hosťujúcim Jaroslavom Wykrentem. Veľmi obľúbené sú aj jej vianočné koncerty sa šeptom plus a detským speváckym zborom.
V roku 2008 vychádza dlho očakávané premiérové DVD Marie Rottrová s názvom Tisíc tvárí lásky, za ktoré už na jeho krste získala platinovú platňu!

V novembri 2009 vydáva po 8 rokoch album Stopy.

Na 17.11.2009 pripravila špeciálnu Exkluzívny dvojkoncertom za sprievodu skupiny Nerez s názvom Všetko najlepšie (najväčšie hity) a Pocta Zuzana Navarová (členovia Nerez - Z. Vřešťál, V. Sázavský, Pavel Planka a na basu Filip Benešovská, spev - Klára Vytisková - speváčka skupiny Toxique ).

V roku 2010 vydáva výber hitov, ktoré ju napísala Jiřina Fikejzová a názvom Osud mi ťa prial a pri krste CD získala zlatú platňu za album Stopy, ktorého sa predalo viac ako 8000 kusov.

V apríli 2011 vychádza na 3 CD dosiaľ najväčší výber hitov za celú kariéru Marie Rottrová. Koplet nesie názov Zlatá kolekce a bol vydaný v luxusnej digipackové edícii.


VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Marie Rottrová – VŠE NEJLEPŠÍ TOUR 2011

Top