Kubo Ursiny & Provisorium (live)

14. December 2011 streda
Nu Spirit Club
Koncert: Kubo Ursiny & Provisorium (live)
MJ Jaslo & DJ Kinet
start: 22.00
vstup: 7 eur

Hudobník Kubo Ursiny, syn slávneho Deža, oslovil svojich kamarátov s nápadom pripomenúť hudbu svojho otca opäť aj na koncertných pódiách. 7 je počet spoluhráčov, ktorí zocvičili nový playlist a priniesli naspäť na pódia legendárne Provisorium. Prierez tvorbou Deža Ursinyho a Ivana Štrpku budú v Nu Spirit Clube dopĺňať aj vlastnými piesňami.

Provisorium, skupina Deža Ursinyho, momentálne zažíva reinkarnáciu. Dežov syn Kubo, sám zaujímavý skladateľ a spevák, sa totiž rozhodol oživiť otcov odkaz a obnovil jeho „značku“. Výsledok znie veľmi autenticky. Prispieva k tomu Kubov spev, nezapierajúci gény, aj výkony skupiny. Tú tvorí šesť vynikajúcich hudobníkov: klávesista Valér Miko, gitaristi Juraj Turanský a Peter Vavro, basgitarista Roman Mezei, bubeník Jozef Krupa a saxofonista a flautista Marian Jaslovský – ten je druhým spojovníkom medzi otcom a synom, pretože s Dežom za jeho života hral a po jeho smrti o ňom napísal úspešnú monografiu Pevniny a vrchy (1997). Mimochodom, tretím priesečníkom je gitara Gibson The Paul, ktorá patrila Dežovi a ktorá sa po jeho smrti okľukou cez Bulharsko dostala späť ku Kubovi. Momentálne na nej hrá Juraj Turanský.
Po takmer dvadsiatich rokoch budeme môcť počuť hudbu z albumov Ten istý tanec (1992), Príbeh (1994) a niekoľko starostlivo vybraných starších piesní.
cross, jazz, funk

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Kubo Ursiny & Provisorium (live)

Top