JANE BIRKIN

JANE BIRKIN

Dátum: 29.10.2012
Miesto konania: Sála opery a baletu, nová budova SND Bratislava
Čas: 19:00 hod.

Cena:
1. kategória: 149,- €
2. kategória: 139,- €
3. kategória: 129,- €
4. kategória: 119,- €

Popis:
Francúzska ikona chystá svoj prvý koncert na Slovensku.

Jane Birkin, speváčka a herečka, chystá svoj prvý koncert na Slovensku. S programom s názvom "Jane Birkin spieva piesne Serga Gainsbourga Via Japan" sa nášmu publiku predstaví 29. októbra 2012 v Sále opery a baletu v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Preslávil ju hit "Je t'aime… moi non plus", ktorý v roku 1969 naspievala so svojím vtedajším partnerom, ikonou francúzskej hudby Sergeom Gainsbourgom. Pieseň v ich podaní vyvolala v Európe doslova revolúciu. Mnoho rádií ju v tej dobe kvôli sexuálnemu podtónu zakázalo hrať.

Do povedomia verejnosti sa dostala nielen ako speváčka a herečka, ale aj ako módna ikona, po ktorej bola pomenovaná najslávnejšia kabelka sveta od Hermes - "Birkinka". Písal sa rok 1981, keď si v lietadle z Londýna do Paríža sadol vedľa Jane Birkin šéf Hermes Jean - Louis Dumas. Jane mala nejakú kabelku, v ktorej sa prehŕňala a šéfovi Hermes popri tom vysvetľovala, prečo už niekto neurobí konečne tzv. “víkendovú” kabelku, ktorá by bola praktická a zároveň by sa jej páčila. Jane Birkin, jej kapelu a hlavne nádherné piesne Serga Gainsbourga si budú môcť slovenskí diváci vypočuť 29. októbra 2012 v Slovenskom národnom divadle.

Vstupenky na JANE BIRKIN

Top