Maksim Mrvica

Maksim Mrvica

Dátum:
Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 21.04.2018 o 20.00 h
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Bratislava

Historicky prvýkrát v Bratislave:

Jeden z najlepších crossover pianistov sveta Maksim Mrvica!

Na Slovensko mieri prvýkrát so svojím svetoznámym koncertným programom chorvátsky pianista Maksim Mrvica. Autor 13tich albumov, štvornásobný držiteľ tzv. „chorvátskej Grammy“ – hudobnej ceny Porin, tvár módnych značiek Armani, Dolce & Gabana či Christian Dior, v Bratislave naživo predstaví svoj nový album New Silk Road.

Publiku v susednej Českej republike je tento klavírny virtuóz dobre známy. Do Prahy sa vracia so svojím koncertným programom pravidelne a jeho koncerty sa tam tešia veľkej obľube. Najnovšie sa rozhodol predstaviť i slovenskému publiku. Svoj prvý slovenský koncert odohrá 21. apríla v Ateliéri Babylon. „Máte tu skvelé publikum. Som vždy príjemne prekvapený, ako reaguje na moju hudbu a dokáže so mnou prežiť moje koncerty. Preto sa sem rád vraciam. Ale zároveň sa teším na vystúpenie v Bratislave a na slovenské publikum. Dúfam, že sa nám podarí nájsť rovnaké súznenie ako v Čechách,“ odkázal Maksim Mrvica slovenskému a českému publiku.

Mix crossoveru a vážnej hudby v jeho osobitom podaní zaznie v apríli na troch koncertoch - v Prahe, Brne a v Bratislave, pri čom do Čiech sa chorvátsky klavírny virtuóz tento rok vráti už po štvrtýkrát.

Fanúšikom tentokrát predstaví svoju čerstvo vydanú novinku New Silk Road. 
Okrem skladieb z nového albumu nebudú na koncertoch chýbať piesne z predchádzajúcich platní. Príde aj na obľúbené kúsky, ktoré si fanúšikovia žiadajú na každom Mrvicovom vystúpení – Mission Impossible či Croatian Rhapsody. Časť koncertu bude už tradične venovaná klasike. Maksima Mrvicu bude na pódiu sprevádzať hráč na bicie nástroje a perkusie.

Termíny koncertov:
18. 4. – Praha, Divadlo Hybernia 19:00
19. 4. – Brno, Sono Centrum, 19:00
21. 4. – Bratislava, Ateliér Babylon, 20:00

BIO - Maksim Mrvica
Maksim Mrvica začal hrať na klavír ako deväťročný a vo svojich jedenástich rokoch už absolvoval prvý sólový koncert s orchestrom. Jeho túžbu stať sa klavírnym virtuózom nezastavila ani občianska vojna, počas ktorej cvičil v suteréne hudobnej školy vo svojom rodnom meste Šibenik. Jeho pracovitosť a vytrvalosť priniesli svoje ovocie. Podarilo sa mu získať niekoľko ocenení na prestížnych hudobných súťažiach a nahrať prvý album, za ktorý obdržal štyri ceny Porin, označované ako „chorvátska obdoba cien Grammy“. Hudobné vzdelanie Mrvica získal na niekoľkých prestížnych konzervatóriách v Chorvátsku, Maďarsku a vo Francúzsku. 

V súčasnosti je Maksim Mrvica označovaný za jedného z najúspešnejších crossover pianistov sveta. Okrem crossoveru sa venuje tiež klasickému poňatiu vážnej hudby. Na konte má už trinásť albumov, ktorých sa predalo viac ako štyri milióny kusov vo viac ako 57tich krajinách. Za ich predaj získal niekoľko zlatých a platinových platní. Jeho hra sa dokonca stala súčasťou ceremoniálu olympijských hier. Pri LOH v Aténach v roku 2004, bola jeho skladba Olympic Dream singlom na oficiálnom olympijskom albume Harmony, pre olympiádu v Pekingu v roku 2008 následne nakrútil niekoľko hudobných propagačných videí. Mrvicova výnimočnosť a originalita sa prejavujú tiež mimo hudobnej oblasti – jeho veľmi osobitý módny štýl mu zaistil spoluprácu s najprestížnejšími módnymi značkami Armani, Dolce & Gabana či Christian Dior. 

Diskografia: 
2018 – New Silk Road (Universal) 
2015 – Croatian Rhapsody (Universal) 
2014 – Mezzo e Mezzo (Universal) 
2012 – The Movies (Universal) 
2010 – Appassionata (Universal) 
2008 – Greatest Maksim (EMI) 
2008 – Pure II (MBO) 
2007 – Pure (MBO) 
2006 – Electrik (EMI) 
2005 – A New World (EMI) 
2004 – Variations Part I & II (EMI) 
2003 – The Piano Player (EMI) 
1999 – Gestures (Lisinski Studios)

Galéria

picture Maksim Mrvica
picture Maksim Mrvica
picture Maksim Mrvica
picture Maksim Mrvica
picture Maksim Mrvica
picture Maksim Mrvica
picture Maksim Mrvica

Na mape

Top