OPERNÉ GALA 2015 - BENEFIČNÝ KONCERT

Dátum/Date: 18.08.2015 o 17:00
Miesto konania/Place of event: Drevený evanjelický artikulárny kostol, Kežmarok


Popis/Description:

Po minuloročnom úspešnom koncerte pozýva občianske združenie Opera Slovakia na svoj druhý Operný benefičný galakoncert - Operné Gala 2015.

Koncert sa uskutoční pod záštitou Petra Dvorského.

Portál Opera Slovakia oslavuje štvrté výročie od svojho založenia a pri tejto príležitosti sa uskutoční druhý operný benefičný galakoncert v Drevenom evanjelickom artikulárnom kostole v Kežmarku s vynikajúcim speváckym obsadením. Kostol bol ako kultúrna pamiatka v rámci zápisu súboru Drevených chrámov v slovenskej časti Karpatského oblúka zaradený do zoznamu UNESCO v roku 2008.

Druhý ročník operného galakoncertu sa uskutoční 18. augusta 2015 o 17. hod. Sólistami večera budú Štefan Kocán, v súčasnosti vo svete najžiadanejší slovenský operný basista, sólista popredných svetových operných domov, napr. Metropolitnej opery New York, milánskej La Scaly, Viedenskej štátnej opery a inde, úspešná mladá slovenská operná speváčka Patricia Janečková, Peter Kellner, sólista Opery v rakúskom Grazi a Titusz Tóbisz, sólista Opery Štátneho divadla v Košiciach. Účinkujúci vystúpia s klavírnym sprievodom Júlie Grejtákovej, korepetítorky Opery ŠD v Košiciach, Opery SND, hlavnej korepetítorky súťaže Musica Sacra v Ríme ako aj hlavnej korepetítorky a dramaturgičky Opera Slovakia.

Umelci budú opäť účinkovať bez nároku na honorár a výťažok sa tento raz venuje Stredisku Evanjelickej diakonie SVETLO v Červenici pri Prešove, ktoré sa zaoberá opatrovateľskou službou, organizovaním letných biblických táborov za finančne prijateľných podmienok aj pre deti zo sociálne slabších rodín a inou diakonickou činnosťou. Stredisko úzko spolupracuje so školou v Červenici pre žiakov s viacnásobným postihnutím, najmä hluchoslepotou. Snahou Strediska je vybudovať vo svojom zariadení v Červenici potrebné hydroterapeutické REHABILITAČNÉ CENTRUM.
Dĺžka podujatia: cca 2 hodiny

Vstupné/Entry: 12,00 EUR - voľné sedenie
Zľavy pre deti, študentov, dôchodcov, zťp: bez nároku na zľavy.


VSTUPENKY/TICKETS na podujatie OPERNÉ GALA 2015 - BENEFIČNÝ KONCERT
Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.

Top