Detail info
Close

World Music nielen zo Slovenska

World Music nielen zo Slovenska

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum a miesto konania/Date and place of event:
13.4.2016 o 19:00 hod., Ateliér Babylon - Bratislava

Cena/Price: 8 Eur

VSTUPENKY SU K DISPOZICII AJ NA MIESTE KONANIA AKCIE!

Trnki (SK)
Spevácka skupina predstaví viachlasné spevy z Horehronia, Gemera a Spiša.
Speváčky zboru Trnki pochádzajú z Horehronia a piesne z tohto regiónu sú súčasťou ich kultúrnej identity, čo sa prejavuje v presvedčivom a autentickom podaní. Slovenský folklór, ktorému sa venujú roky s nadšením a profesionálnym zaujatím, prezentovali v roku 2015 vydaním svojho prvého CD Horehronie, ktoré mapuje piesne tohto regiónu.

Fonó Zenekar (HU)
Skupina patrí medzi zakladateľov a šíriteľov hnutia tanečných domov v Maďarsku, kde sa v mestskom prostredi v 70. rokoch začali stretávať prívrženci ľudového umenia. Toto hnutie ovplyvnilo oživenie folklóru nielen v Maďarsku, ale napríklad aj na Slovensku.

The Vocal Trio - Evridika (BUL)
Ženské vokálne trio Evridika je súčasťou väčšieho zboru Angelite, legendy vo svete world music. Majú podobný repertoár a oba súbory vedie dirigent a šéf Georgi Petkov. 
Známejšie Angelite funguje viac ako 25 rokov a je jedným z najuznávanejších reprezentantov kultúry Bulharska vo svete. Trio Evridika pokračuje v tejto tradícii. 

Jitka Šuranská (CZ) a Pacora Trio (SK)
Jitka Šuranská je známa a uznávaná speváčka a huslistka zo Slovácka, ktorá má za sebou rad úspechov na českej hudobnej scéne. Venuje sa prednesu moravských piesní, ktoré spieva moderným spôsobom. 
Pacora Trio je vynikajúca etno-jazzová skupina, ktorá získala uznanie doma i v zahraničí. Slovensko reprezentovala naposledy na najväčšom veľtrhu world music WOMEX15 v Budapešti.

Amity v spolupráci s BULKIS a Maďarským Inštitútom

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez zľavy. 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture World Music nielen zo Slovenska
picture World Music nielen zo Slovenska
picture World Music nielen zo Slovenska
picture World Music nielen zo Slovenska
Top