Detail info
Close

Operné gala 2016 v Kežmarku

Operné gala 2016 v Kežmarku

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 30.08.2016 o 17.00 h
Miesto konania/Place of event: Drevený evanjelický artikulárny kostol, Kežmarok

Popis/Description:

Opera Slovakia, o.z. pozýva na tretí ročník jedinečného operného benefičného galakoncertu – Operné gala 2016 – ktorého výťažok poputuje neziskovej organizácii Svetielko pomoci pre účely prvého detského mobilného hospicu na východnom Slovensku. V poradí tretí ročník operného galakoncertu sa uskutoční dňa 30. augusta 2016 o 17. hod. už tradične v Drevenom evanjelickom artikulárnom kostole v Kežmarku. Sólistami večera budú vynikajúci slovenskí operní speváci pôsobiaci prevažne na zahraničných javiskách. Pozvanie na tretí ročník podujatia prijali sopranistka Mária Porubčinová, tenorista Peter Berger a barytonista Pavol Kubáň. Účinkujúci vystúpia s klavírnym sprievodom Júlie Grejtákovej, korepetítorky Opery Štátneho divadla v Košiciach, hlavnej korepetítorky súťaže Musica Sacra v Ríme ako aj hlavnej korepetítorky a dramaturgičky Opera Slovakia. Program koncertu bude pozostávať z diel majstrov svetovej opernej literatúry a piesňovej tvorby slovenských autorov.

Výťažok z koncertu poputuje pre účely prvého detského mobilného hospica na východnom Slovensku.

Umelci budú účinkovať bez nároku na honorár a výťažok z koncertu sa tento raz venuje neziskovej organizácii SVETIELKO POMOCI, ktorá poskytuje komplexnú celoročnú pomoc rodinám s onkologicky chorými deťmi na východnom Slovensku. Pomáha rodinám s chorými deťmi v liečbe, po liečbe, v terminálnom štádiu života a rodinám po strate dieťaťa.

Organizáciu vedú dve matky, ktoré si prešli onkologickou liečbou a následnou stratou svojho dieťaťa. Zakladateľkou prvého detského mobilného hospicu na východnom Slovensku je pani Miroslava Hunčíková, ktorá pomáha onkologicky chorým deťom a ich rodinám na základe svojho silného životného príbehu. Svoju prácu považuje za poslanie, chce ňou naplniť odkaz svojej jedinej dcérky Gabriely, ktorá zomrela po statočnom boji s leukémiou. Založila detský mobilný hospic na východnom Slovensku, aby mohli zomierajúce deti stráviť posledné dni doma so svojou rodinou a blízkymi. Miroslava Hunčíková získala taktiež Krištáľové krídlo za rok 2015.

Hlavným projektom organizácie je detský mobilný hospic, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť nevyliečiteľne chorým deťom v domácom prostredí v regióne východného Slovenska. S tímom odborníkov sa stará sa o to, aby choré dieťa prežilo posledné chvíle svojho života doma s najbližšími, pretože byť spolu je dôležité...

V rámci mobilného hospicu bezplatne zapožičiava prístroje, zabezpečuje zdravotnícky materiál a lieky, potrebné v domácej hospicovej starostlivosti. Detský mobilný hospic pôsobí v Košickom a Prešovskom kraji a je jediným zariadením tohto druhu na východnom Slovensku. Viac o organizácii Svetielko pomoci si prečítate na www.svetielkopomoci.sk

Operný benefičný galakoncert sa aj v tomto roku uskutoční už tradične v Drevenom evanjelickom artikulárnom kostole v Kežmarku. Kostol bol ako kultúrna pamiatka v rámci zápisu súboru Drevených chrámov v slovenskej časti Karpatského oblúka zaradený do zoznamu UNESCO v roku 2008. Región Kežmarku ponúka rôzne zaujímavé kultúrno-spoločenské zážitky pre záujemcov o ľudovú kultúru, kultúrne pamiatky či turistiku.

Ideou operného galakoncertu Opera Slovakia v Kežmarku je prezentácia a popularizácia operného umenia v podtatranskom regióne, na ktorom sa predstavujú špičky slovenskej opernej interpretácie spolu s úspešne sa etablujúcimi mladými talentami. Toto, dnes už na Slovensku jedinečné a úspešné operné podujatie, má zároveň aj benefičný charakter. Koncert bude aj tento rok fotografovať známy prestížny slovenský fotograf Zdenko Hanout.

Dĺžka podujatia: 1,5 hod.

Vstupné/Entry: 12,00 EUR
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Operné gala 2016 v Kežmarku
picture Operné gala 2016 v Kežmarku
Top