Detail info
Close

LISA SIMONE /USA/

LISA SIMONE /USA/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum a miesto konania/Date and place of event: 2.12.2016 o 19:00hod., Veľké koncertné štúdio SRO - Bratislava

Cena/Price: 30, 35, 40, 45 a 50 Eur
Vozičkár 13 Eur (obmedzený počet) 

Popis/Description:
Dcéra legendárnej speváčky Niny Simone má v merku Slovensko. Svojim genetickým predispozíciam dá zadosť 2. decembra vystúpením vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu. Niekdajšia americká vojačka tak vďaka cyklu City Sounds of Bratislava ukáže aj Slovákom, že jej prechod z disciplinovaného sveta domobrany k ľúbivým tónom jazzu bol tým najlepším rozhodnutím.

Lisa Simone spočiatku odolávala tlaku vyplývajúceho z faktu, že je dcérou legendárnej speváčky. Vábenie hudobných sirén odignorovala nástupom do služieb leteckých síl americkej armády. Z irackej vojny sa však vrátila na pódium Broadway, kde po úlohách v Aide či Leviom kráľovi napokon získala aj cenu za najlepšiu muzikálovú herečku. Takto dobre našliapnutú kariéru musela napokon zavesiť na klinec. Zomrela jej matka a potenciálna speváčka musela prísť do Francúzska postarať sa o formality. Možno práve nápor spomienok na legendu ju predsalen priviedol k hudbe. Absolvovala tak turné s hviezdami ako Lalah Hathaway, Nona Hendrick, Indira Khan, ale aj Dianne Reeves, Angélique Kindjo a Liz Wright.

V roku 2014 to bol Hervé Samb, ktorý v už skúsenej herečke a speváčke ešte viac prehlboval jej korene. Jeho meno má v parížskej jazzovej komunite cveng už nejaký ten piatok, takže stretnutie s ním bolo pre Simone len výhodou. Dvojica dala svoje tvorivé sily prvýkrát dohromady na albume All Is Well (2014). Primárne si za úlohu dali ťažiť zo svojich silných stránok - akustický potenciál, živý zvuk a osobná výpoveď. Na nahrávke sa podieľali aj uznávaný afroamerický basgitarista Reggie Washington a bubeník Sonny Trupé z Guadalupe. Skupina sa navzájom tak osvedčila, že sa znovu stretli pri pokračovaní v podobe štúdiovky My World. Tú vydala Simone v marci roku 2016. Hlavný dôraz podľa tvorcov zostáva na vokáloch. Speváčka s génmi legendy vďaka tomu rezonuje viac než kedykoľvek predtým a ako pravá hviezda môže konečne zažiariť tak, ako to jej meno predurčuje.

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez zľavy.

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top