Detail info
Close

TRIANGO /SK/ & KEKKO FORNARELLI TRIO /IT/

TRIANGO /SK/ & KEKKO FORNARELLI TRIO /IT/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 03.02.2015 o 19:00 h.
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Nám. SNP 14 / Kolárska 3, Bratislava
Vstupenky je možné zakúpiť si aj na mieste konania. 

Popis/Description:

AKCIA 1+1: Kúpte si jeden lístok a druhý máte zadarmo.

V bratislavskom Ateliéri Babylon sa 3. februára o 19.00h., v rámci dvojkoncertu City Sounds, predstaví unikátny projekt Triango hrá Slovenské tance a prvýkrát aj talianska jazzová formácia Kekko Fornarelli Trio. 

Jedným z jeho projektov, úspešne putujúcich po Európe, je práve projekt Kekko Fornarelli Trio. Ide o netradičnú interpretáciu klasického jazzového tria, zloženého v tomto prípade zo špičkových hudobníkov: spolu s klaviristom sú jeho členmi kontrabasista Giorgio Vendola a bubeník Dario Congedo. Špecifikom je použitie syntetizátorov, resp. elektronická modifikácia zvukov tvorených akustickými nástrojmi. Dosahuje sa tak široká škála farieb a zvukových odtieňov, striedajúcich sa vo víre nálad a emócií, ktoré by v sebe Taliani potláčali len veľmi ťažko. Koncert, organizovaný Talianskym kultúrnym inštitútom v spolupráci s občianskym združením Arte, tak určite poteší nielen fanúšikov jazzu, ale aj milovníkov Talianska a južanskej spontánnosti. 

Triango je projekt známeho slovenského klaviristu, skladateľa a dirigenta Petra Breinera, fantastického jazzového huslistu Stana Palúcha a vzácne všestranného akordeonistu Borisa Lenka. Pôsobivá zmes tanga a jazzových improvizácií je výsledkom detailného výskumu a tvorivého vkladu, ktorým Triango obohacuje klasické kompozície bratov De Carovcov, Villolda, Gobbiho a Piazzollu. Triango prináša aj vlastné hudobné témy, majúc vždy na zreteli, že vášeň, nostalgia a melanchólia sú samotnou substanciou tanga.

Najnovším hudobným projektom Trianga, ktorý tiež zaznie na koncerte, sú Slovenské tance – jazzové úpravy slovenských ľudových piesní.

Slovenské tance sú v pôvodnej podobe vyše 90 minútovou orchestrálnou suitou. Tvorí ju 16 symfonických tancov, založených na slovenských ľudových piesňach. Na februárovom koncerte Triango predstaví skrátenú a komornú verziu aj s hosťujúcim členom, Milanom Rendošom, hráčom na fujare, gajdici, píšťalkách, ústnej harmonike, drumbli a kontrabase.

Triango hrá Slove​nské tance
Peter Breiner – klavír
Stano Palúch – husle
Boris Lenko – akordeón
Milan Rendoš, a. h.(Slovenské tance) – fujara, gajdica, píšťalky, ústna harmonika, drumbľa

Kekko Fornarelli Trio /IT/
Kekko Fornarelli - klavír
Giorgio Vendola - kontrabas
Dario Congedo - bicie

​Vstupné/Entry:
Voľné sedenie plocha - 15,00 ​€
Voľné sedenie balkón - 25,00 € 
Cena vstupeniek sa bude zvyšovať!​

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts and tickets for children:
Vozíčkari: 6,50 EUR (z kategórie Plocha)
Študenti: 12,00 EUR  (z kategórie Plocha)

S preukazom IIC (Taliankeho kultúrneho inštitútu): 12,00 EUR. Držitelia preukazov sa ním preukážu pri vstupe na koncert. (z kategórie Plocha)

Na podujatie TRIANGO /SK/ & KEKKO FORNARELLI TRIO /IT/ prebieha súťaž TU.

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS:
GOBLIN /IT/ + PERSONA GRATA /SK/
MARCUS MILLER /USA/
LUKÁŠ ORAVEC QUARTET FEAT. VINCENT HERRING /USA/ + KOMPOST 3 /AT/
GREGORY PORTER /USA/
LIZZ WRIGHT /USA/



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture TRIANGO /SK/ & KEKKO FORNARELLI TRIO /IT/
picture TRIANGO /SK/ & KEKKO FORNARELLI TRIO /IT/
Top