Detail info
Close

Medzinárodný a cappella festival Zoom+ 2016

Medzinárodný a cappella festival Zoom+ 2016

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 30.09.2016 + 01.10.2016
Miesto konania/Place of event: Kino Hviezda, Pulínska 1, TRNAVA

Popis/Description:

Medzinárodný a cappella festival Zoom+ sa od svojho prvého ročníka v roku 2008 vyprofiloval na uznávanú akciu vo svojom žánri. Je vysoko hodnotený domácim a zahraničným publikom ale hlavne samotnými skupinami, ktoré na festivale vystupujú.

Chceme Vám prezentovať a cappella hudbu - vokálnu hudbu bez použitia hudobných nástrojov. Zámerom je predstaviť a cappella formácie – domáce, ale hlavne zahraničné, ktoré sa úspešne venujú tomuto menšinovému žánru na polo – až profesionálnej úrovni.

Preto aj výber hostí je veľmi široký. Každý rok kombinujeme rôzne zamerané vokálne telesá s čo najširším repertoárovým záberom. Každá skupina má svoj špecifický repertoár, spieva v iných akustických podmienkach, čerpá z už napísanej literatúry, alebo sa špecializuje na vlastné aranžmány.

Zoom+ 2016

Zoom+ … priblížiť … zaostriť … a urobiť SI obraz

Neplatí len vo fotografickom ponímaní ale aj v hudbe.

Už po deviaty rok Vás na prelome septembra a októbra pozývame do sály kina Hviezda, aby ste si oddýchli od mestkého hluku a denného zhonu a ponorili sa do súzvuku ľudských hlasov.

O tom je a cappella spev – spev bez použitia nástrojov. Tento rok Vám predstavíme 3 skupiny, ktoré stavili na emócie a kontakt s publikom.

V piatok 30.septembra odštartujeme rakúskou skupinou Triu – 3 hlasy, jeden zvuk. Ich špecifickosťou je experimentovanie s hlasom a improvizácia. Tento rok Triu oslavuje 15ste narodeniny aj vystúpením na Zoom+ festivale. V druhej polovici večera sa zemepisne obrátime na východ a privítame skupinu The Quintessence z Gruzínska – hudobne ale ostaneme viac na americkom kontinente – The Quintessence je vysoko oceňovaná ako jazzová vokálna formácia. Len 4-ročná skupina má na svojom konte viacero cien z renomovaných a cappella festivalov po celom svete.

Sobota 1.októbra sa ponesie v štýle ´bez hraníc´ - to je preklad názvu nášho hlavného hosťa.

Vďaka spolupráci s festivalom Fool Moon v maďarskom Szegede a s novým Praha a cappella festivalom sa nám aj tento rok podarilo pozvať výnimočného hosťa z Fínska – vokálnu skupinu Rajaton. Vokálna skupina Rajaton je v a cappella svete ako Beatles pre rockových fanúšikov. Sextet spevákov prináša na pódium poctivý pop, ktorým premosťuju klasickú a mainstream konvenciu. Ich schopnosť zabávať inspiruje a ich energia infikuje!

Príďte sa teda s nami 30. septembra a 1. októbra zabaviťa nainfikovať dobrou muzikou do kina Hviezda.

Koncerty začínajú o 19.00.

Viac info na: http://www.zoomplus.sk/

Vstupné/Entry:

Permanentka na oba dni: 25 EUR
Piatok 30.9.2016: 10 EUR
Sobota 1.10.2016: 20 EUR

ZŤP a deti do 12 rokov: Permanentka na oba dni 15 EUR, jednotlivé dni: 7 EUR/deň



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Medzinárodný a cappella festival Zoom+ 2016
Top