Detail info
Close

VICTOR WOOTEN TRIO

VICTOR WOOTEN TRIO

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 05.11.2016 o 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Námestie SNP 14, Bratislava

Popis/Description:

VICTOR WOOTEN TRIO featuring Dennis Chambers & Bob Franceschini

Victor Lemonte Wooten je americký jazzfunkový skladateľ, producent, aranžér a multiinštrumentalista, ktorý bol za svoju tvorbu päťkrát odmenený cenou Grammy. Ako člen kapely Béla Fleck & The Flecktones získal ako basgitarista viac ocenení, ako ktorýkoľvek iný basák na svete. Ako jediný sa tiež viac ako raz stal Basgitaristom roka podľa časopisu Bass Player - tento titul mu bol udelený dokonca trikrát.
Ako dvojročného Victora brat zaúčal do techniky hry na basu, a keď mal šesť, spolu s bratmi hral ako predskokan na koncertnej šnúre Curtisa Mayfielda. Neskôr svoje zručnosti zlepšoval pod dohľadom Stanleyho Clarka, Larryho Grahama i Bootsyho Collinsa.
So Steveom Bailym založil "Bass Extremes" a vydali skvelú inštruktážnu knihu a CDčka pre basgitaristov. Prvý Victorov sólový album A Show of Hands bol vyhlásený za jednu z najvýznamnejších basových nahrávok vôbec.
Victor Wooten pokračuje v produkovaní skvelých albumov – či už v spoluprácach so špičkovými hudobníkmi alebo sólovo, a intenzívne sa venuje svojej veľkej vášni: šíreniu posolstva hry na basgitaru prostedníctvom kurzov a seminárov.
V novembri príde do Bratislavy s novým triom, ktoré vytvoril spolu s Denisom Chambersom na bicie a Bobom Franceschinim na saxofóne.

Koncertný večer otvorí bratislavské trio GrooveHub.
GrooveHub, víťaz súťaže Pódium mladých talentov Bratislavských jazzových dní 2014, založil na jeseň 2012 klávesista, skladateľ a aranžér Ľubomír Šramo. Spolu s energickou a kreatívnou rytmickou sekciou, ktorú tvorí Radovan Vallach na bicie a Adam Hudec na basgitare, vytvárajú zvuk presahujúci hranice tradičných hudobných žánrov.

V ich debutovom albume ''Enter the Hub'' môžete očakávať viac ako 70 minút originálneho materiálu, v ktorom sa kĺbia rôzne žánre ako jazz, latino, či filmová hudba. Nie je teda určený len pre milovníkov jazzu, ale pre všetkých fanúšikov energickej inštrumentálnej hudby. Dominujú často netradične aranžované pasáže, ktoré skladbám dodávajú rôznorodosť a element prekvapenia. Kompozíciu striedajú sólo pasáže jednotlivých nástrojov podporené pulzujúcimi groovami a rytmami plnými rokovej dravosti. V hudbe GrooveHub je cítiť vplyv súčasných jazz fusion umelcov ako aj vlastný osobitý štýl. 

Vstupné/Entry:

Plocha státie: 19 € (Cena sa bude zvyšovať!)
Balkón sedenie: 35 €

Zľavy/Discounts: Vozíčkari 9 €

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture VICTOR WOOTEN TRIO
Top