Detail info
Close

MACY GRAY

MACY GRAY

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 08.03.2017 o 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Stará tržnica, Nám. SNP 25, Bratislava

Popis/Description: 

Orange Music Live pokračuje aj v roku 2017:
Macy Gray prinesie novinku Stripped aj do Bratislavy

"Rada robím veci, o ktorých neviem, či ich zvládnem alebo tie, o ktorých ľudia nevedia, že ich dokážem," tvrdí na margo svojho nového albumu Stripped 49-ročná Macy Gray. Speváčka ohúrila kritikov aj hudobných nadšencov v roku 1999 pop-soulovým hitom I Try. Po pätnástich rokoch ho oprašuje a prezlieka do úplne iného aranžmánu. Slovenskí fanúšikovia sa vďaka sérii koncertov Orange Music Live, ktoré pokračujú aj v roku 2017, môžu tešiť na jej vystúpenie 8. marca v bratislavskej Starej tržnici.

S myšlienkou inej Macy Gray prišiel Norman Chesky, spoluzakladateľ značky Chesky Records, pod ktorej hlavičkou Stripped vyšlo. Americká speváčka sa vôbec nepriečila, keďže ako sama tvrdí, vyrastala v úplne nepopovom hudobnom prostredí. "Mojim hudobným štýlom je jazz a môžete si to všimnúť aj na I Try. Tak som sa naučila spievať - v jazzovej kapele s klaviristom, bubeníkom a basgitaristom hrajúc o tretej ráno," vysvetľuje vo svojej biografii.

Pre Vogue sa zas vyjadrila, že pop a jazz sú dve navzájom veľmi odlišné planéty. "V pope je to strofa, refrén, strofa, refrén... Refrén musí byť veľmi veľký, aby potom mohli prísť premostenie a nejaký ten beat. V jazze si robíte, čo chcete. V jazze nikoho nezaujíma, ako tá osoba vyzerá. Môže mať 200 rokov, 100 kíl, akné - ľudia ju aj tak chcú vidieť," povedala. A tak si na čerstvej nahrávke prechádza medzi dvomi svetmi, zatiaľ čo neopomína ani ich vzájomné kombinácie, na ktoré "cestou" natrafí.

Nič netreba vylepšovať

Do Bratislavy prinesie úplne nový, avšak pre interpretku a skladateľku zatiaľ neobvyklý materiál. Zoznam skladieb okrem doposiaľ nezverejnených kúskov a starých hitov v nových aranžmánoch obsahuje aj dve nezvyčajné cover verzie. Špecifické zafarbenie hlasu speváčky sa pohrá s Redemption Song od Boba Marleyho a Nothing Else Matters z dielne rockovej kapely Metallica.

Hudobnícke zázemie kritikmi oceňovaného opusu, ktorý titulujú ako to najlepšie, čo interpretka doposiaľ spravila, tvoria mená ako Ari Hoenig (bicie), Wallace Roney (trúbka), Russell Malone (gitara) a Daryl Jones (basgitara). Držiteľka cien Grammy stretla svojich kolegov prvýkrát a do dvoch dní bol album hotový s tým, že žiadne dodatočné úpravy neboli potrebné.

"Nie je tam nič pridané, žiadny mix, takže nie je nič, čo bolo treba spätne vylepšiť. Neuvedomovala som si to, kým sme tú nahrávku robili. Pomyslela som si: ‘OK, zoberiem si to domov a ak budem počuť niečo, čo sa mi nepáči, prespievam to.‘ Bolo to menším kultúrnym šokom, ale bola to aj zábava a všetci v miestnosti to viac ako šikovne spracovali," povedala o svojich najnovších desiatich skladbách autorka nahrávky.

Ide o deviaty kúsok z diskografie Macy Gray, ktorá pôvodne študovala scenáristiku na University of Southern California. K spevu sa dostala šťastnou náhodou, keď nahrala vokály piesní, ktoré napísala pre iných umelcov. Po rokoch tak vznikol trojplatinový úspešný debut On How Life Is.

Zákazníci Orangeu môžu na nákup vstupenky využiť zľavový kupón v hodnote 5 eur, ktorý získajú v aplikácii Orange Výhody.

Harmonogram akcie:

18.00 Vstup do sály
19.00 Solid Move /SK/
20.00 MACY GRAY /USA/

Zľavnené vstupné/Discounted entry: Vozíčkar (balkón): 12 € (Obmedzený počet.)

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture MACY GRAY
Top