Detail info
Close

ICONITO & FS Zemplín - Korene

ICONITO & FS Zemplín - Korene

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

ICONITO & FS ZEMPLÍN - KORENE

STARS auditorium, Bratislava, 28. 1. 2024 o 19:00 hod. - VYPREDANÉ

STARS auditorium, Bratislava, 28. 1. 2024 o 15:00 hod. - PRIDANÉ PREDSTAVENIE

AŽ 65 ÚČINKUJÚCICH (ĽUDOVÝ ORCHESTER, SPEVÁCKY ZBOR, TANEČNÝ SÚBOR, HUDOBNÁ SKUPINA, HERECKÉ LEGENDY) - VEĽKOLEPÁ MULTIŽÁNROVÁ SHOW O SLOVENSKOM FOLKLÓRE.
Projekt Korene je autorským počinom skupiny ICONITO a folklórneho súboru ZEMPLÍN.
Samotný projekt sa skladá z viacerých častí, pričom dominantným produktom je multižánrové edukatívne predstavenie, poukazujúce na dominanty slovenského folklóru s ich odkazom a vplyvom na dnešnú dobu.

Cieľom projektu Korene je predstaviť šesť rôznych regiónov Slovenska z hľadiska hudobného, tanečného, speváckeho, krojovo-kostýmového aj zvykoslovného.
Každý región bude prezentovaný cez videodokrúky, ktoré odhalia ich regionálne zaujímavosti, ako sú kroje, osobnosti svetového kalibru so slovenskými koreňmi, či rôzne osobité dominanty nášho ľudového dedičstva - fujaru, horehronské spevy alebo terchovskú muziku, zapísanú do Zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO.

Samotnú dejovú linku a odkaz projektu Korene možno vnímať v dvoch rovinách. V tej prvej sú nimi nástroje práce, zasadené do vlastného prostredia daného regiónu. Pri Myjave je to roľníctvo, na Podpoľaní výroba fujár, na Horehroní drevorubačstvo, na Kysuciach a v Terchovej zasa furmanstvo a pastierstvo, pri Goraloch pltníctvo, no a napokon na Zemplíne vinárstvo. Druhou rovinou sú elementy života, ktoré neobídu azda nikoho z nás: práca (Myjava), tvorba a radosť zo života (Podpoľanie), smrť (Horehronie), rodina (Kysuce - Terchovská dolina), návrat domov, zmierenie (región Goralov), vojna a odlúčenie (Zemplín).

K celovečernému predstaveniu bol vydaný album, ktorý je zároveň soundtrackom projektu Korene v plnom hudobnom rozsahu.

Kapelu ICONITO tvoria Kristián Dufinec (gitara, ústna harmonika, spev), Martin Bertič (sólo gitara), Silvester Michalenko (klávesy, spev), Pavol Bačkay (basa, spev) Marek Hrdinský (bicie) a Ján Talpaš (Perkusie, spev). 
Prvé celoslovenské úspechy kapela zaznamenala prostredníctvom singlov z rokov 2017-2018 Čaj a med, Slovenské devy a Táram. 

FS Zemplín bol založený v roku 1957. Počas viac ako 60 rokov svojej existencie sa súbor nevenoval iba zachovávaniu pôvodnej formy ľudovej tvorby, ale jej adaptácii v dobových autorských úpravách. Zo súboru vzišli také osobnosti ako Ján Ďurovčík, Milan Junior Zimnýkoval a ďalší.
Dnes je tanečná zložka pod taktovkou Miroslava Kistyho, ktorý je spolu s Kristiánom Dufincom spolutvorcom myšlienky tohto projektu.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture ICONITO & FS Zemplín - Korene
picture ICONITO & FS Zemplín - Korene
picture ICONITO & FS Zemplín - Korene
picture ICONITO & FS Zemplín - Korene
picture ICONITO & FS Zemplín - Korene
picture ICONITO & FS Zemplín - Korene
picture ICONITO & FS Zemplín - Korene
picture ICONITO & FS Zemplín - Korene
Top